Ευρυδίκη Λειβαδά «Στα σκαλοπάτια τ’ Ουρανού» Η Κεφαλλονιά επί Αγγλοκρατίας

την Ελλάδα, στους Ριζοσπάστες, τιμώντας την ιστορία τους, αντλώντας από τον τίμιο και ανιδιοτελή αγώνα τους διδάγματα και θέλοντας να συμβάλω στη διάδοση των κρίσιμων  γεγονότων του πρώτου μισού  του 19ου αιώνα που καθόρισαν την πορεία των νησιών της Ιόνιας Θάλασσας, επικεντρώθηκα στην ευαίσθητη  περίοδο των πολιτικο-κοινωνικών αναταραχών.

Μέρος των αέναων κύκλων της ιστορίας οι σημερινοί Προστάτες αντιγράφουν τους τότε ως προς την ταυτότητα των ενεργειών στο πλαίσιο πολιτικο-οικονομικών και κοινωνικο-πολιτισμικών εξελίξεων, διεργασιών και καταστάσεων.

Αυτή η ιστορική καμπή πραγματώνεται σε έναν παράλληλο κόσμο παλλόμενου υπερβατού. Η ελευθερία της βούλησης παραμένει τυραννικό αίνιγμα και η Γνώση που εισχωρεί στην ψυχή των πάντων και του σύμπαντος πηγάζει από την ικανότητα για θέαση μέσω της ενόρασης. Το ότι δεν καταλαβαίνουμε τον κόσμο αυτό μέσω της σχετικής για τη φύση γνώσης μας, δεν μας επιτρέπεται να τον απορρίπτουμε.

Οποιαδήποτε συνωνυμία των μυθιστορηματικών προσώπων είναι συμπτωματική, με εξαίρεση τα αναφερόμενα ιστορικά πρόσωπα που έδρασαν στα υπό βρετανική κατοχή Επτάνησα κατά την περίοδο της Ιονίου Πολιτείας (1815-1864).

Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ – Στα βιβλιοπωλεία