Εορταστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο από τους Ζακυνθινούς Απόδημους – Τιμούν το 1821

Στις 7 Αυγούστου 2021 Σάββατο το πρωί στις 9:00 στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη των Φιλικών μπροστά στην προτομή του Θ Κολοκοτρώνη θα τελέσουμε Αρχιερατικό μνημόσυνο εις Μνήμην των Συμμετεχόντων στη Φιλική Εταιρεία. Των Οπλαρχηγών του Έθνους, αλλά και όλων των Ζακυνθινών που έλαβαν μέρος καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο στην προετοιμασία αλλά και στην επανάσταση το 1821. Θα ακολουθήσει ξενάγηση και θα προσφερθεί από το Σύλλογό μας κέρασμα.

Στις 8 Αυγούστου 2021 Κυριακή στις 8:30 το απόγευμα όλοι θα είμαστε στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου στη χώρα. ‘‘ Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους Οπλαρχηγούς και τους Ζακυνθινούς που βοήθησαν και έλαβαν μέρος στην επανάσταση του 1821 και στις τοποθεσίες της Ζακύνθου που επεξαν ρολο στην επανάσταση.’’

Εκεί θα αναδείξουμε τον Απόδημο Ελληνισμό. Θα μιλήσουμε για τη Ζάκυνθο. Θα κάνουμε αναπαράσταση της ορκωμοσίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία. Τη βραδιά θα πλαισιώσουν η ιστορικοί χορωδία “ Η Φανερωμένη” και το χορευτικά συγκρότημα “ Υακίνθη ” με χορούς εποχής.

Με τη συμμετοχή του οργανισμού ‘‘Ζάκυνθος- Ελλάδα 1821 – 2021’’ του Δήμου Ζακυνθίων

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7/8/2021 #ODUSSEIA #ODYSSEIA Εύα Παπαδάτου