Ευρυδίκη Λειβαδά: Τιμή στη Δικαιοσύνη. Τιμή στη Δημοκρατία.

Γέμισαν τα μάτια μου πλήθος αναρίθμητο και ανώνυμο υπερασπιστών των πατρώων δογμάτων και αξιών, που ξεπερνώντας τους φόβους της πανδημίας, παλλόταν δυναμικά σε αυτήν την γιορτή της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας. Περιέφερα για λίγο το βλέμμα μου κατακάθαρο στην επιφάνεια των πεποιθήσεών μου.

Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο που κουβαλιέται, αιώνες τώρα, αναλλοίωτη στις φλέβες των ιδεολογικά υγιών. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα, όσο κι αν την πολεμούν γερμανοειδείς και γερμανολάγνες πολιτικές, αποτελεί την καρδιά της Ευρώπης, του κόσμου, που για να στηριχθεί γερά γνωρίζει πως οφείλει να πατήσει στα πνευματικά, ηθικά και πολιτισμικά θεμέλιά της κι όχι στην ευάλωτη κι εύθραυστη συμφωνία εφήμερων οικονομικών συμφερόντων που εναλλάσσουν παρτενέρ ανάλογα με τους καιρούς.

Τιμή στη Δικαιοσύνη. Στο φώς της πατρίδας μας. Η Ψυχή του έθνους μίλησε. Τιμή στους δικαστές που με ευθύδικο σθένος, υψηλοφροσύνη αντάξια της τάξης, του καθήκοντος, της αρετής, καταδίκασαν σήμερα τη βία, την οργή, την καταστροφή που έρπει σιωπηλά και εκρήγνυται άξαφνα με μίσος και μένος. Η απόφασή τους, εγερτήριο σάλπισμα κατά των ανελεύθερων τυράννων, έδωσε τροφή στην Ιστορία, την πήγε πιο πέρα, και μαζί της και την Ελλάδα, τη γή που γέννησε την τιτανίδα Θέμιδα. Οι ακροβάτες του υποχθόνιου κακού ενάντια στον άνθρωπο, έπεσαν. Ο κύκλος των εμπνευστών των θολών εποχών, των κινδύνων, της σύγχυσης, του φόβου, της τρομοκράτησης, ο κύκλος που βάφτηκε και στο αίμα ακόμη, έκλεισε – τουλάχιστον για τούτους τους καιρούς-.

Ας χαρούμε σήμερα τη νίκη του Δικαίου όλοι μαζί.

Ευρυδίκη Λειβαδά