Αντώνης Αργυρός: Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ….ΧΩΡΙΣ ΝΕΜΕΣΗ

Βρυχάται ο ΑΤΤΙΛΑΣ και πάλι και εμείς πρέπει να αγγίξουμε τις πληγές μας.

Για άλλη μια φορά, όπως σημειώνει ο Σεφέρης στην «Ελένη»:

«τόσα κορμιά ριγμένα στα σαγόνια της θάλασσας στα σαγόνια της γης∙ τόσες ψυχές δοσμένες στις μυλόπετρες, σαν το σιτάρι. Τόσος πόνος, τόση ζωή, πήγαν στην άβυσσο για ένα πουκάμισο αδειανό για μια Ελένη».

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Τώρα ζητάμε από τους ακρίτες και απ’ τα παιδιά μας να υπερασπιστούν την πατρίδα και είναι βέβαιο ότι θα το πράξουν αν χρειαστεί, ενώ η επόμενη τουρκική κίνηση μπορεί να εκδηλωθεί πολύ σύντομα, εντός καλοκαιριού. Οπότε η επιλογή είναι μια αυτή που επιβάλει η ιστορική παράδοση του Έθνους . Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος είναι η τελευταία προκλητική ενέργεια του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και η αρχή των νέων δεινών του Ελληνισμού φοβούμαι.

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση», ανακαλούσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα στις 7 Οκτωβρίου 1838, «δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

ΑΝΤΩΝΗΣ Π.ΑΡΓΥΡΟΣ

15/7/2020

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/7/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ