Εορτασμός της ¨Ημέρας Τιμής Αποστράτων¨ της Ελληνικής Αστυνομίας την 14-06-2020.

1. Όπως είναι γνωστό, η Κυριακή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για μια ημέρα με εορταστικό χαρακτήρα, η οποία θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς των Αποστράτων Αστυνομικών στη διαμόρφωση της διαχρονικής εικόνας της Ελληνικής Αστυνομίας.

2. Κατόπιν της ανωτέρω (β΄) σχετικής, με την οποία επιβάλλονται προσωρινά μέτρα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, καθώς επίσης και την πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α), για μη πραγματοποίηση, κατά το τρέχον έτος, της εν λόγω εορταστικής εκδήλωσης, σας γνωρίζουμε ότι ο εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» την 14-6-2020 δεν θα πραγματοποιηθεί.

3. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες.

4. Τα Γραφεία της Πολιτικής Ηγεσίας, το Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού, το Γραφείο κ. Υπαρχηγού, τα Γραφεία κ.κ. Γενικών Επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, το Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου, στα οποία υποβάλλεται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.

5. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Χώρας παρακαλούνται για την ενημέρωση των κατά τόπο Συνδέσμων – Συλλόγων –Ενώσεων Αποστράτων και Συνδικαλιστικών φορέων.

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, οι Σύνδεσμοι – Σύλλογοι – Ενώσεις Αποστράτων Νομού Αττικής, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Π.Ο.ΑΣ.Υ., Σ.Ε.Φ.Ε.Α., Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και Π.Ο.Π.Π.Υ.Δ.Τ., που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/6/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ