Πάνο Τσακλόγλου, Καθηγητή, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, ΟΠΑ
Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και
Στάθη Καλύβα, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, κάτοχο της έδρας Gladstone, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.
Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ https://zoom.us/webinar/register/WN_cVR_rICqRPuixB0WTUFxIA?utm_source=newsletter&utm_campaign=0493a48f82-EMAIL_CAMPAIGN_2020_04_23_06_08&utm_medium=email&utm_term=0_5bd715c0d4-0493a48f82-149620217
Εν τω μεταξύ, η ειδική σελίδα του dianeosis.org όπου συγκεντρώνουμε όλο το υλικό για τις πτυχές της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Μεταξύ άλλων:
Στο δεύτερο άρθρο του Καθηγητή Μάνου Ματσαγγάνη καταγράφονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας Γιώργος Παγουλάτος συνοψίζει τις συνέπειες της μεγαλύτερης κρίσης της μεταπολεμικής περιόδου στην οικονομία των ευρωπαϊκών κρατών, τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εργασία, τις επιχειρήσεις και τις γεωπολιτικές ισορροπίες.
Ο Αντώνης Τριφύλλης μέλος του Εποπτικού Συβουλίου της διαΝΕΟσις και πρώην Διευθυντής Γραφείου Επιτρόπου αναλύει τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού και μετριασμού των οικονομικών της συνεπειών.
Τους τρόπους με τους οποίους η πανδημία θα οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα κράτη θα αντιμετωπίζουν το κρίσιμο θέμα της δημόσιας υγείας μέσα από μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη των συστημάτων υγείας αναλύει ο Καθηγητής Γιάννης Τούντας.
Η σύμβουλος στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας Δρ.Μαρίλη Μέξη και η ερευνητική συνεργάτιδα του Κέντρου Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης Χαρά Κόκκινου χαρτογραφούν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία, τις αντιδράσεις των χωρών που πλήττονται από αυτήν αλλά και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.
Τέλος, ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Πρεβελάκης αναλύει τις βασικές γεωπολιτικές εντάσεις της εποχής, και το πώς η πανδημία θα επιταχύνει τις εξελίξεις σε μια περίοδο που η παγκοσμιοποίηση υποχωρεί, τα εθνικά κράτη ενισχύονται και τα παγκόσμια προβλήματα που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις πολλαπλασιάζονται.
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24/4/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIAÂ