Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν διακεκριμένες προσωπικότητες από το εξωτερικό και την Ελλάδα, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, ο καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα «Γεώργιος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου Harvard κ. Παναγιώτης Ροϊλός, ο. κ. Διονύσιος Αρκαδιανός, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου καθ. κ. Σωκράτης Κάτσικας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθ. κ. Ιωάννης Καζάζης καθώς και νεοελληνιστής καθ. Ιωάννης Κορίνθιος, Πανεπιστήμιο Καλαβρίας.

Εκτός από τους χαιρετισμούς και τις κεντρικές ομιλίες προγραμματίζεται η διοργάνωση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα την: «Εκπαίδευση από απόσταση και Πρόσωπο με-Πρόσωπο Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας» με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν ταινίες animation μικρού μήκους των τριών πρώτων βραβείων του διαγωνισμού «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή» της ΓΓΑΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ –Κύκλος παιδικού Βιβλίου για τη συγγραφή μικρής ιστορίας/παραμυθιού από παιδιά και νέους της ομογένειας (Παραγωγή Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής).

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση Μουσικού προγράμματος από το «Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού και Ξένου Ρεπερτορίου» του Μουσικού Σχολείου Αλίμου με τίτλο «Μουσικές Περιπλανήσεις στην Ελληνική Γλώσσα».

Παράλληλα στο φουαγιέ θα λάβουν χώρα πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως:

1.Έκθεση διεθνούς παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας «Κόσμος χωρίς Σύνορα. Η Ελλάδα μου» στο πλαίσιο του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας– Ρωσίας 2019-2020».

2.Παρουσίαση ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας του Simon Fraser UniversityStavros Niarchos Foundation Centre for Hellenic Studies 

Tην εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας «ΔΙΑΥΛΟΣ» μέσω του link https://diavlos.grnet.gr/event/e1581 <https://diavlos.grnet.gr/event/e1581> και από το Hellenic TV σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία (11.00 π.μ. Ελλάδος).

Οι ομιλίες της εκδήλωσης θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη (Bodossaki Lectures on Demand).

Ομοτ. Καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/2/2020 #ODUSSEIA #ODYSSEIA