Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των προτάσεων για το 3ο Πρόγραμμα Χορηγιών του έτους 2019

-Εται­ρεία Λο­γο­τε­χνών ΝΔ Ελ­λά­δος: «Φι­λο­λο­γι­κά Βρα­δι­νά» στη Δη­μο­τι­κή Βι­βλιο­θή­κη Πά­τρας, εκ­δη­λώ­σεις σε αστι­κά κέ­ντρα της νο­τιο­δυ­τι­κής Ελ­λά­δας, ποι­η­τι­κός δια­γω­νι­σμός για μα­θη­τές γυ­μνα­σί­ων και λυ­κεί­ων, έκ­δο­ση μη εμπο­ρι­κού τό­μου το­πι­κών συγ­γρα­φέ­ων, έκ­δο­ση μη εμπο­ρι­κού τό­μου ποί­η­σης μα­θη­τών Γυ­μνα­σί­ων και Λυ­κεί­ων. Οι δρά­σεις στο­χεύ­ουν στην προ­βο­λή του έρ­γου των συγ­γρα­φέ­ων στη ΝΔ Ελ­λά­δα.

-Εται­ρεία Συγ­γρα­φέ­ων Αθη­νών: Εκ­δή­λω­ση απο­νο­μής των τεσ­σά­ρων βρα­βεί­ων της Εται­ρεί­ας Συγ­γρα­φέ­ων.

-Δια­βά­ζο­ντας Με­γα­λώ­νω: «Δια­βά­ζου­με πα­ρέα» εκ­δή­λω­ση με με­γα­λό­φω­νες ανα­γνώ­σεις παι­δι­κών βι­βλί­ων, σε διά­φο­ρες γλώσ­σες, από προ­σκε­κλη­μέ­νους συγ­γρα­φείς και ανα­γνώ­στες στο «Πάρ­κο για το Παι­δί και τον Πο­λι­τι­σμό».

-Σύ­μπρα­ξη για την Αθή­να: «Αθη­ναϊ­κές Δια­δρο­μές», σχε­δια­σμέ­νοι πε­ρί­πα­τοι σε γει­το­νιές της Αθή­νας, όπου συγ­γρα­φείς πα­ρου­σιά­ζουν κεί­με­να βι­βλί­ων τους σε συν­δυα­σμό με τα το­πό­ση­μα στα οποία ανα­φέ­ρο­νται. Οι «Αθη­ναϊ­κές Δια­δρο­μές» απο­τέ­λε­σαν ένα από τα πιο επι­τυ­χη­μέ­να προ­γράμ­μα­τα της «Αθή­να 2018 Πα­γκό­σμια Πρω­τεύ­ου­σα Βι­βλί­ου».

-Βακ­χι­κόν: «Αν­θο­λο­γί­ες νέ­ων ευ­ρω­παί­ων ποι­η­τών», νέ­οι ποι­η­τές από όλη την Ευ­ρώ­πη πα­ρου­σιά­ζο­νται για πρώ­τη φο­ρά στο ελ­λη­νι­κό ανα­γνω­στι­κό κοι­νό, συ­νο­μι­λούν με Έλ­λη­νες ποι­η­τές και ανα­δει­κνύ­ουν τη σύγ­χρο­νη ευ­ρω­παϊ­κή ποί­η­ση με κόμ­βο την ελ­λη­νι­κή γλώσ­σα.

-Αλ­φά­βη­το Ζω­ής: «Οι νέ­οι συγ­γρα­φείς γεν­νιού­νται στα σχο­λεία», οι μα­θη­τές της Ε΄ και ΣΤ΄ τά­ξης 10 δη­μο­τι­κών σχο­λεί­ων δη­μιουρ­γούν το δι­κό τους έρ­γο του Λό­γου μέ­σα σε ένα ξε­κά­θα­ρο πλαί­σιο ομα­δι­κής ερ­γα­σί­ας και βιω­μα­τι­κής μά­θη­σης μέ­σω του οποί­ου εκ­παι­δεύ­ο­νται στη δια­δι­κα­σία πα­ρα­γω­γής ενός βι­βλί­ου και στην αξία των πνευ­μα­τι­κών δι­καιω­μά­των (copyright awareness).

-Κο­βε­ντά­ρειος Δη­μο­τι­κή Βι­βλιο­θή­κη Κο­ζά­νης: «Λο­γο­τε­χνι­κά πορ­τραί­τα» πρό­γραμ­μα πα­ρου­σί­α­σης και προ­βο­λής συγ­γρα­φέ­ων και του έρ­γου τους μέ­σα από σει­ρά εκ­δη­λώ­σε­ων που θα λά­βουν χώ­ρο αρ­χι­κά στην Κο­βε­ντά­ρειο Βι­βλιο­θή­κη και εν συ­νε­χεία σε άλ­λες πό­λεις της Δυ­τι­κής Μα­κε­δο­νί­ας που δια­θέ­τουν βι­βλιο­θή­κες.

-Κύ­κλος ποι­η­τών: «5ο Διε­θνές Φε­στι­βάλ Ποί­η­σης Αθη­νών» σει­ρά εκ­δη­λώ­σε­ων με πα­ρου­σιά­σεις ση­μα­ντι­κών Ελ­λή­νων και ξέ­νων ποι­η­τών, συ­ζη­τή­σεις, ποι­η­τι­κά ανα­λό­για, και έκ­θε­ση ζω­γρα­φι­κής εμπνευ­σμέ­νη από ποι­ή­μα­τα.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/8/2019 #ODUSSEIA #ODYSSEIA