Interreg CIAK

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day) στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου CIAK (“Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema”). Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Αίθουσα Συμβουλίου Π.Ε. Κέρκυρας, Σπ. Σαμαρά 13, Κέρκυρα). θα παρουσιαστούν με λεπτομέρεια οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου (GreeceItaly Memory Call, διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο για σύνταξη και επεξεργασία σεναρίου κ.λπ.), ενώ θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την επιτυχή υλοποίησή του.

Το CIAK του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στο ποσό της τάξης των 900.000,00 € από το πρόγραμμα Interreg VA GreeceItaly Programme 2014-2020, στοχεύει στην ενίσχυση της διασύνδεσης του οπτικοακουστικού τομέα με τις ελληνικές περιφέρειες, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτό (Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου), μέσα από στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, χρηματοδότηση παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και οργανωμένες δράσεις προβολής (φεστιβάλ) ανά περιφέρεια. Η ενίσχυση αυτή, βάσει των αντικειμενικών στόχων του έργου θα έχει επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στην απασχόληση, αλλά και στον τουρισμό.

Το CIAK αναμένεται να παράγει μακροχρόνια αποτελέσματα, δεδομένου ότι ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη συγκεκριμένων διακρατικών πολιτικών για την προώθηση δημιουργικών βιομηχανιών, οι οποίες αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της «οικονομικής ανάκαμψης» από τις πιο προηγμένες χώρες. Το κύριο όφελος της διακρατικής συνεργασίας σχετίζεται με τη χρήση ενός μεγαλύτερου εύρους μουσικών και πολιτιστικών πόρων από ό,τι είναι διαθέσιμα σε μια χώρα. Ο τελικός σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί η απαραίτητη κρίσιμη μάζα για να προσελκυσθούν οι μεγάλοι διεθνείς παίκτες που επενδύουν στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Το Πρόγραμμα Interreg VA GreeceItaly είναι ένα Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που στοχεύει να βοηθήσει τα δημόσια ιδρύματα και τους τοπικούς φορείς να αναπτύξουν διασυνοριακά έργα και πιλοτικές δράσεις και να δημιουργήσουν νέα πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών της ζωής. Στρατηγικά, το πρόγραμμα θα ενισχύσει την καινοτομία σε διάφορους τομείς, όπως η μπλε ανάπτυξη, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, η αγροτική βιομηχανία τροφίμων και οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες. Το πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδας-Ιταλίας στοχεύει στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης από 123 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από τα 2 κράτη μέλη κατά 15% μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης.

Kind regards,

Antonios Tsolakoudis

Chief Executive Officer

—————————————————-

iNNOS Project & Innovation Consulting P.C.

9 Dimokratias sq., Ioannina (GR), 45221 PC

t: +30 2651 118 938

f: +30 2651 111 468

m: +30 6944 458 991

e: antonios@innosconsulting.com

w: www.innosconsulting.com

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/5/2019 #ODUSSEIAÂÂ