Τρέμει ο Μαντέλης. Στα χέρια του εισαγγελέα του Άκη

Ο Καμμένος δικαιώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο γεγονός που έπαιξε ρόλο και στην δίκη του Άκη, αφού η υπόθεση (που όλοι θεωρούσαν παραγεγραμμένη), άνοιξε με την ένορκη κατάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ. Τα στοιχεία που προσκόμισε ήταν αυτά που έκαναν την δικαιοσύνη να απορρίψει τα περί παραγραφής και τώρα ο ίδιος εισαγγελέας αναλαμβάνει τον Μαντέλη.

Αν η… «προϊστορία» είναι ενδεικτική, τότε ο Τάσος Μαντέλης δεν θα πρέπει να αισθάνεται και τόσο καλά. Κι αυτό, γιατί στη δίκη του που αρχίζει τη Δευτέρα, για την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε από τη Siemens με ένα συνολικό ποσό που αγγίζει τα 450.000 γερμανικά μάρκα, θα αντικρύσει στην εισαγγελική έδρα, τον Παναγιώτης Παναγιωτόπουλο. Τον αναπληρωτή δηλαδή εισαγγελέα στην πρόσφατη δίκη Τσοχατζόπουλου. Τον εισαγγελέα που «ευχήθηκε» κατά την αγόρευσή του στη δίκη αυτή τον δια βίου εγκλεισμό του Τσοχατζόπουλου στη φυλακή, αν και γνώριζε ότι η ανώτατη ποινή για τις κατηγορίες που τπον βάρυναν ήταν η 20ετής κάθειρξη.

Οι οιωνοί λοιπόν για τον πρώην υπουργό επί Σημίτη, δεν δείχνουν ευνοϊκοί στη δεύτερη δίκη πολιτικού προσώπου που κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς. Πριν καλά – καλά κατακαθίσει ο απόηχος της καταδικαστικής απόφασης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με την ανώτατη των προβλεπόμενων ποινών, στον ίδιο χώρο, ο Τ. Μαντέλης καλείται να πείσει τους δικαστές για την αθωότητά του μέσα σε ένα περιρρέον κλίμα ισχυρών πιέσεων από την κοινωνία για την αυστηρή, παραδειγματική τιμωρία όσων πολιτικών πιάστηκαν «με το δάχτυλο στο μέλι». Και τους οποίους θεωρεί, δίκαια ή άδικα, ως τους επικεφαλής των υπαιτίων για την οικονομική καταστροφή της ώρας και των πολιτών της.

Πηγή: PRESS TIME ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8.11.13, Ολυμπία