παρέχει στον πρωτογενή τομέα και τη δυνατότητα που έδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους παραγωγούς να καταστήσουν τα προϊόντα της Ιόνιας Γης γνωστότερα στο ελληνικό και ξένο κοινό που επισκέφθηκε την Έκθεση και να διευρύνουν τις συνεργασίες τους σε νέες αγορές για τα επτανησιακά προϊόντα.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχαν ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης και η Διευθύντρια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κα. Θεοδώρα Μακρή.
Ιδιαίτερα πετυχημένη και ταυτόχρονα συγκινητική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την τρίτη μέρα της Έκθεσης στον κατάμεστο χώρο Mediterranean Gastronomy Forum, κατόπιν συνεργασίας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Food Expo και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, όπου η πολυπληθής ομάδα σεφ μαγείρεψε επτανησιακά εδέσματα με προϊόντα που χορήγησαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί μας που συμμετείχαν στην Έκθεση. Μάλιστα, σε ένδειξη ιδιαίτερης τιμής προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος είχε μεριμνήσει ώστε οι σεφ που συμμετείχαν να είναι Επτανήσιοι, κάτι που τόνισε κατά την παρουσίαση ο ίδιος ο επικεφαλής τους.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζει την ικανοποίησή της για την εποικοδομητική και αποδοτική συνεργασία της με τους παραγωγούς των νησιών μας και δεσμεύεται για τη συνέχιση παρομοίων δράσεων στην προσπάθεια για την περαιτέρω προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ιόνιας Γης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,19/3/2019, #ODYSSEIA