Σχολείο Τουρισμού στην Κεφαλλονιά

μια πληθώρα αξιών που έχουν ανάγκη να αναδείξουν οι σύγχρονές τοπικές κοινωνίες και μέσα από το πρίσμα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης να αναδειχθούν η προσφορά, ο εθελοντισμός, οι συνέργιες και η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Το Σχολείο Τουρισμού ευελπιστεί να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και άτομα , να προσελκύσει δυναμικούς ομιλητές του κλάδου που έχουν να προσφέρουν νέες ιδέες και επικαιροποιημένες γνώσεις και να δώσει κίνητρο σε όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ανοιχτή και χωρίς κανένα κόστος . Στόχος του είναι να προσφέρει στους άμεσα εμπλεκόμενους στο χώρο του τουρισμού, επιχειρηματίες και εργαζόμενους ( ξενοδοχεία , καταλύματα, τουριστικά πρακτορεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων ,αεροπλοΐα, ακτοπλοΐα , μεταφορές) αλλά και σε όσους ασχολούνται έμμεσα ( εστιατόρια , μπαρ , αγροτική παραγωγή, εμπορικά καταστήματα) ,επιμόρφωση και ενημέρωση ούτως ώστε να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον .

Το Σχολείο Τουρισμού επίσης απευθύνεται στους σπουδαστές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Νησιού ,Τοπικούς Φορείς , Ακαδημαϊκή Κοινότητα , Δημοσιογράφους αλλά και όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για τα δρώμενα του κλάδου.

Η Θεματολογία του Σχολείου Τουρισμού περιλαμβάνει ως κεντρικές ενότητες τις παρακάτω :

•Εξυπηρέτηση Πελατών / Επικοινωνία

•Πωλήσεις και Marketing

•Ψηφιακές καινοτομίες και τεχνολογία

•Νέες τάσεις γαστρονομία και επισιτισμός

•Επαγγελματική Ανάπτυξη

Για το ακριβές πρόγραμμα του Σχολείου θα ενημερωθείτε στο προσεχές διάστημα.

Συναδελφικά.

Για το Δ.Σ,

Ατσάρος Δημήτριος-Μουρελάτος Σπυρίδων

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,16/1/2019, #ODYSSEIA