ΚΑΤΕΛΕΙΟΣ:Σήμερα τα χαράματα άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους…

Η μάχη με τον αέρα και τη φωτιά ευτυχώς κρίθηκε υπέρ των ανθρώπων.. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις με τις συμβουλές των “επιτόπου” των στελεχών της Πυροσβεστικής που ήρθαν απο την Πάτρα κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Εδω να επισημάνουμε ότι τα στελέχη της Πυροσβεστικής δεν ήρθαν για Meeting όπως είχε ειπωθεί απο τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας των Αθηνών αλλά για να συνδράμουν πρακτικά στην κατάσβεσή της με συμβουλές και τη προσωπική τους συμμετοχή. Και ήρθε κλιμάκιο της Πάτρας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δεχτήκαμε τα πρώτα μηνύματα ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το σβήσιμο της φωτιάς στον Κατελειό ενώ συνεχιζόταν να μαίνεται η άλλη εστία στα Χιονάτα.

Κατά τις 4.00 τα χαράματα άρχισαν κάποιοι να επιστρέφουν στα σπίτια τους στον Άνω Κατελειό.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά μας έσωσε η αυτοθυσία των ανθρώπων και ελάχιστα η τεχνική μας υποδομή. Εάν απο το πρωί είχαν έρθει περισσότερα αεροπλάνα Ερικσον η φωτιά θα είχε σβήσει με λιγότερες απώλειες. Δυστυχώς τα Ερισκσον δεν επαρκούν να καλύψουν ολες τις ανάγκες και γίνεται η επιλογή.. Αναγκαστικά μια περιοχή θα μείνει πίσω .. Αυτή τη φορά ήταν ο Κατελειός..

Ο καπνός αποπνικτικός, όλα μέσα στη στάχτη αλλά ήταν ευτυχισμένοι που γύρισαν στα σπίτια τους να ανασκουμπωθούν να τα καθαρίσουν. Τα social media κατακλύζονται με μηνύματα ευχαριστιών προς τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Εθελοντικών Ομάδων, της Αστυνομίας και της Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας για τη βοήθεια τους.. Άλλη μια μεγάλη φωτιά έσβησε.. μια περιοχή καταστράφηκε οικολογικά , δένδρα χάθηκαν, ζωάκια κατακάηκαν .. Θα τιμωρηθεί κανείς;;

Κefaloniapress

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28/9/2018, #ODYSSEIA Kefaloniapress