Το άρθρο κάνει μια αναδρομή στις επιθέσεις του Ερντογάν σε κάθε τι που αμφισβητεί την εξουσία τους όπως, στον Τύπο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη Δικαιοσύνη και άλλους πυλώνες της τουρκικής κοινωνίας, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στη σύλληψη πάνω από 60.000 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν και την απόλυση άλλων 150.000 για τον ίδιο λόγο.
Η Washington Post μεταφέρει συγκεκριμένο περιστατικό από δίκη δύο δημοσιογράφων και αναφέρει: «Ο συνήγορος δύο δημοσιογράφων, Μπαρίς Τοπούκ είπε: «Κατά τη γνώμη μας, το όνομα της οργάνωσης για την οποία κατηγορούνται οι πελάτες μου λέγεται TTO (Tweetist Terrorist Organization). Δεν υπάρχουν όπλα ή βόμβες, μόνο άρθρα και tweets”».
«Οι δίκες αυτές υπογραμμίζουν πόσο μακριά βρίσκεται η Τουρκία από τις Δυτικές Αρχές της Δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έννομη τάξη. Ο κύριος Ερντογάν βηματίζει παράλληλα με τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Κούβα. Η δικτατορία του κυρίου Ερντογάν πρέπει να αποκαλυφθεί για αυτό που είναι. Ακόμα κι αν κλείνει τα αυτιά του, οι ΗΠΑ και άλλα έθνη πρέπει να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα δυνατά», καταλήγει το άρθρο της Washington Post η οποία έντεχνα δεν παρέλειψε να κατηγορήσει μέσα σε αυτό οποιονδήποτε δημιουργεί γεωπολιτικά προβλήματα στις ΗΠΑ.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα άλλωστε, ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ένα γεωπολιτικό πρόβλημα για τις ΗΠΑ, σκέφτεται πρωτίστως το δικό του εθνικό συμφέρον όπως αυτός το φαντάζεται, το οποίο φυσικά δεν συμπίπτει με το αμερικανικό.
Οι Αμερικανοί αργά η γρήγορα θα πρέπει να ξεπεράσουν τον έρωτά τους για την Τουρκία και θα πρέπει να αναλάβουν δράση κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Το ζήτημα είναι, αν μπορούν. Είναι πολύ βαθιά ριζωμένη η εξουσίας ενώ έχει «ξεδοντιάσει» το πρώην βαθύ τουρκικό κεμαλικό κράτος.
Θεόφραστος Ανδρεόπουλος – Pronews
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13/3/2018, #ODYSSEIAÂ