Δράσεις και παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης

Το επόμενο διάστημα, με χρονικό ορίζοντα κορύφωσης τον Νοέμβρη, κλιμακώνουμε τη δράση για την Υγεία με ενδιάμεσους σταθμούς τους εξής:

1.Τετάρτη 19 Ιούλη και ώρα 8.30 μμ στο Μουσείο Ληξουρίου: συγκέντρωση- σύσκεψη στο Ληξούρι με πρωτοβουλία του ΕΚΚΙ από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Φορέων και τη Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής με θέμα την κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και τους Σεισμόπληκτους.

2.Μέσα στο 1ο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη: συμβολική περικύκλωση του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

3.Εκδίδουμε αφίσα για τους χώρους δουλειάς.

Επιδιώκουμε το οξυμένο ζήτημα της Υγείας και το πλαίσιο πάλης του ΕΚΚΙ να γίνει υπόθεση ζωντανής συζήτησης στα Σωματεία και στους χώρους δουλειάς ώστε να αναπτύξουν δράση για την Υγεία. Απευθύνουμε, για μια ακόμη φορά, ιδιαίτερο κάλεσμα στα σωματεία και στους εργαζόμενους του τομέα της υγείας να δώσουν το «παρών» και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του ΕΚΚΙ.

Παραμένουμε ανοιχτοί σε προτάσεις από τα σωματεία και τους φορείς για εμπλουτισμό του πλαισίου δράσης και των μορφών πάλης το επόμενο διάστημα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού. Να λειτουργήσει η ΜΕΘ.

2.Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το ΓΝΝΑ, το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.

3.Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.

4.Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.

5.Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας- Ψυχικής Υγείας πανελλαδικά ανεπτυγμένο, καλύπτοντας με ιδιαίτερη φροντίδα τις νησιωτικές περιοχές, όπως η δική μας. Με κεντρικό σχεδιασμό, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Υγείας και την πρόληψη.

Ούτε βήμα πίσω από την ικανοποίηση των αναγκών μας!

Αργοστόλι 10/7/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις Κλαδικές ΑΠΕΡΓΙΕΣ

σε ΕΜΠΟΡΙΟ (16/7) και ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ (20/7)

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς & Ιθάκης (ΕΚΚΙ) στηρίζει τις αγωνιστικές – απεργιακές αποφάσεις του σωματείου των εργαζόμενων στον τουρισμό – επισιτισμό και του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Το ΕΚΚΙ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν στην κλαδική απεργία την Κυριακή 16 Ιούλη όπως και τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό στην κλαδική απεργία την Πέμπτη 20 Ιούλη. Καλούμε τους εργαζόμενους των κλάδων και εδώ να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας στο όνομα της σεζόν. Το ΕΚΚΙ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας.

Την ώρα που κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες χαιρετίζουν τα «ρεκόρ των αφίξεων», την ανάπτυξη που έρχεται και τα τρελά κέρδη που περιμένουν σε ξενοδοχεία – επισιτισμό – εμπόριο, οι εργαζόμενοι βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται με μισθούς στα όρια των 586 ευρώ, με ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, με σπαστά ωράρια, χωρίς ρεπό. Στον επισιτισμό κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία με ατελείωτα ωράρια και με ένα ένσημο τον μήνα για τα μάτια του κόσμου, με μισθούς φιλοδωρήματα, ενώ στο εμπόριο έχει γενικευθεί η δουλειά την Κυριακή. Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων, είναι η καλύτερη απάντηση στην βαρβαρότητα που ζούμε και στα ακόμη χειρότερα που ετοιμάζουν για όλους μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

•ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ, ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

•ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

•ΣΤΑ ΣΠΑΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ

•ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

•ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

•ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

•ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΕΔΑΛΦΙΣΣΕΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Στο όνομα να μην πληγεί η οικονομία, κράτος και εργοδοσία θα εξαπολύσουν όλο το συρφετό στα ΜΜΕ. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό, κάτι που πλέον ξεφτίζει, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αν δεν σταματήσουν οι συνθήκες γαλέρας στον τουρισμό και στο εμπόριο θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους κλάδους. Στην λάσπη των μεγαλοξενοδόχων, των μεγάλων εμπορικών ομίλων και της κυβέρνησης, όπλο μας η αλληλεγγύη, νόμος το δίκιο μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11/7/2017