Μεσογειακο Φεστιβάλ Ποίησης στην Ζάκυνθο το διάστημα 23-27 Αυγούστου 2017

Το Φεστιβάλ θα οργανωθεί με αναγνώσεις και δρώμενα σε κεντρικά σημεία του νησιού καθώς και χώρους πολιτισμικής ιδιαιτερότητας. Θα στηθούν μικρές σκηνές για τις ποιητικές αναγνώσεις και θα προβλεφθεί ένας μεγάλος χώρος σε περιβάλλον θεαματικό για τις εκδηλώσεις έναρξης και κλεισίματος του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ έχει ως βασικό στόχο να γνωρίσει τους πάντες με την ποίηση (σε κάθε σύγχρονη μορφή έκφρασης), να αποκηρύξει την ελιτίστικη φήμη που συνδέεται συνήθως με αυτήν τη γραπτή μορφή, να ενθαρρύνει την ποιητική ανακάλυψη ή ακόμη και να τη διευκολύνει, αφενός με δωρεάν πρόσβαση, αφετέρου με την εγκατάσταση – σε καθημερινούς χώρους – διαφόρων εκδηλώσεων, ώστε να μεταδοθεί στο ευρύ κοινό.

Πλαισιωμένοι από πληθώρα καλλιτεχνών (μουσικούς, αφηγητές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, ζωγράφους, γλύπτες), οι ποιητές προσκαλούν σε αυτήν την συνεύρεση όπου η ποίηση αποτελεί πεδίο γαλήνης, ενεργητικής ακρόασης και ανακάλυψης του άλλου, μοιράσματος, σε ένα πεδίο όπου μας αφορά όλους και όπου οι ποιητικές αλήθειες γίνονται αλήθειες του καθενός μας.

Σε κάθε έκδοση, σε κάθε χώρα που διαδραματίζεται, το Φεστιβάλ VOIX VIVES γνωρίζει μια εξαιρετικά δυνατή ανταπόκριση από τον κόσμο, με μια αυξητική καμπύλη προσέλευσης στο κάλεσμά μας που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη επί είκοσι έτη.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν με οποιοδήποτε τρόπο το Φεστιβάλ μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τηλέφωνο: 210-7750653 (ώρες γραφείου 09:00-15:00)

Email: info@onar-paidi.gr

Δημήτρης Αβούρης, Συνδιοργανωτής στη Ζάκυνθο

Ιωσήφ Βεντούρας, Συνδιοργανωτής στην Ελλάδα

Maïthé Vallès-Bled , Διευθύντρια-Διοργανώτρια του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν:

Εταιρεία Συγγραφέων

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/5/2017