«Αυτή η διαφορά εκφράζεται μέσα από τη σύγκρουση της πολιτικής εξουσίας με αυτό που σήμερα πανθομολογουμένως χαρακτηρίζεται “διαπλοκή”, με αυτή την υπερεξουσία που αλλοιώνει την ίδια τη φύση του δημοκρατικού πολιτεύματος χαλκεύοντας συνειδήσεις, λειτουργώντας αντικοινωνικά, αντεθνικά και, στην περίπτωση μας, οδηγώντας το έθνος στην επιτροπεία και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας» τονίζει ο Π. Καμμένος.
Επισημαίνει ότι αυτός ο κώδικας αξιών ήταν οδηγός για την παράταξη υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας, ότι παρά τις κυβερνητικές αστοχίες εκείνης της εποχής, «η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση», η οποία (δικαίωση) «φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού».
Εξειδικεύοντας στο άρθρο του ο Π. Καμμένος αναφέρει ότι το 2000 είχε με εντολή Καραμανλή τεκμηριώσει το μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων, εν τη συντελέσει του, μιλώντας, τότε, «για Λιακουνάκο και τους λοιπούς που σήμερα δικάζονται, από το βήμα της Βουλής, με ονοματεπώνυμα».
Ο Π. Καμμένος σημειώνει ότι τότε τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κ. Καραμανλής δέχθηκαν λυσσαλέες επιθέσεις «από όλο το σύστημα της διαπλοκής, που συγκάλυψε τη ληστεία του δημόσιου πλούτου επί κυβέρνησης Σημίτη».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας αναφέρει ότι στην πρώτη εξεταστική για τα εξοπλιστικά, το 2005, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε ψευδώς στην Βουλή «ότι οι “μαύροι” λογαριασμοί Τσοχατζόπουλου ήταν… αριθμοί τηλεφώνων!» και προσθέτει ότι «με αυτόν τον Βενιζέλο συνεργάστηκε ο κύριος Σαμαράς, που, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι θα έκανε εξεταστική για τη συμφωνία Βενιζέλου – Σάφα, μετεκλογικά ξέπλυνε τον κυβερνητικό εταίρο του με νόμο!»
Επισημαίνει ότι όταν το 2009 «η Ακροδεξιά πλαγιοκοπούσε την παράταξη με ύβρεις και συκοφαντίες για τον Κώστα Καραμανλή προς όφελος του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο φυσικά στήριξε μετεκλογικά μαζί με την κυρία Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι “δεν συνομιλώ με τα άκρα”»,θυσιάζοντας το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον, προκειμένου να τηρήσει τον κώδικα ηθικής της παράταξης.
Στη συνέχεια, ο Π. Καμμένος αναφέρει ότι σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κ. Καραμανλή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις της ΝΔ «μετατρέποντας την παράταξη σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων που δεν έχει ως συνεκτικό κρίκο τον κώδικα ηθικής, αλλά τη μανία της εξουσίας για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τα παιχνίδια εκβιασμών!».
Ο Π. Καμμένος εξαπολύει στο άρθρο του, σφοδρή επίθεση στην Ντ. Μπακογιάννη, ενώ της αποδίδει «συμπλεγματική συμπεριφορά» απέναντι στους ΑΝΕΛ, καθώς το δικό της κόμμα αποδοκιμάστηκε στις εκλογές, εν αντιθέσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους οποίους ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε σε πέντε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Π. Καμμένος εγκαλεί την κ. Μπακογιάννη για «περίεργο ρόλο στην ιστορική στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι» και της επιρρίπτει «τεράστιες ευθύνες για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens με τη φυγή βασικών υπόπτων», ενώ κάνει λόγο και για άλλους πολλούς που «δεν λειτουργούν ορμώμενοι από την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος, αλλά προσπαθώντας να συγκαλύψουν τους σκελετούς που κρύβουν στις ντουλάπες τους».
«Ε, λοιπόν, τέτοιους σκελετούς εγώ δεν έχω, δεν εκβιάζομαι, γι’ αυτό και πορεύομαι πολιτικά βάσει αυτής της πολιτικής ηθικής εδώ και δεκαετίες. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ανεχτώ να αποφυλακίζονται οι διάφοροι Εμμανουήλ με την ψήφο μου, όπως έκανε η συγκυβέρνηση Σαμαρά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να υποκλιθώ στη διαπλοκή για να βλέπω διθυραμβικά πρωτοσέλιδα και να προδίδω τις επόμενες γενιές φροντίζοντας για τις επόμενες εκλογές» αναφέρει στο άρθρο του.
Ο Π. Καμμένος σημειώνει ότι η παράταξη που ο ίδιος υπηρέτησε δεν θα συγκάλυπτε το σκάνδαλο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ «που αποκαλύπτει τη μεθόδευση της υπαγωγής της χώρας στο Μνημόνιο», δεν θα επιχειρούσε να θέσει στο αρχείο το σκάνδαλο των CDS, ούτε θα φιλοξενούσε στις τάξεις της τον υιό Παπαντωνίου.
«Τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, την αποτελείωσαν αυτοί που άνοιξαν την «κερκόπορτα» στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε “άκρα” και δεν δεχόταν καν να συζητήσει μαζί τους. Την αποτελείωσαν αυτοί που επανέφεραν τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, τους οποίους ο Καραμανλής είχε διαγράψει» σημειώνει ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, αναφέρεται στο άρθρο του στην δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων «που προήλθαν από 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από ιστορικά στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, όπως ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σγουρίδης, τα οποία δεν δέχτηκαν ότι “τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας” και πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, που στις μεγάλες κρίσεις άσκησε υπερήφανη εθνική πολιτική και ξεκαθάρισε ότι “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”» καταλήγοντας:
«Υπερκομματικές αξίες που ρίχνουν τις διαχωριστικές γραμμές και ενώνουν τους Έλληνες. Αυτές υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε στην πράξη».
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20/3/2017