ΣΤΑ ΚΕΠ ΕΩΣ 25/5/2026
– ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ & ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (6ήμερες διακοπές)
– ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (τετραήμερες διακοπές)
– ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
1) Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982
2) Οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31/12/2025
3) Οι υπάλληλοι ή / και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, εφόσον καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές.
4) Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ και ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, εφόσον καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ.
5) Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρων προσώπων, με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από άμεσα δικαιούχο του ΛΑΕ
Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνοδεύονται, με την προϋπόθεση ότι ο συνοδός έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής του άμεσα δικαιούχου ως συνοδός.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ όλοι οι άμεσα ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου 2025 και να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα (δηλαδή να είναι δικαιούχοι περίθαλψης).
Δικαιολογητικά :
1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός ΑΜΚΑ
2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
3. Γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής, στην περίπτωση συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Δεν απαιτείται η βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας στις περιπτώσεις συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας.
4. Αρ. σταθερού και κινητού τηλεφώνου του ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ και όχι των συγγενών του. Μόνο στις περιπτώσεις οικογενειών μπορεί το τηλέφωνο (σταθερό και κινητό) να είναι του ενός εκ των δικαιούχων. Το ίδιο ισχύει και για την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 12/5/2026 #ODUSSEIA #ODYSSEIA
