Στις 28 Φλεβάρη, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα. Η μνήμη τους παραμένει ζωντανή και αποτελεί διαρκή υπενθύμιση ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος.
Τρία χρόνια μετά, οι σιδηρόδρομοι εξακολουθούν να μην είναι ασφαλείς, ενώ σοβαροί κίνδυνοι διαφαίνονται και στις αερομεταφορές. Ταυτόχρονα, η έλλειψη ουσιαστικής ασφάλειας στους χώρους εργασίας εκθέτει καθημερινά τους εργαζόμενους σε σοβαρούς κινδύνους καθώς η πρόληψη, οι έλεγχοι και τα αναγκαία μέτρα προστασίας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Το 2025 η εργατική τάξη θρήνησε 201 νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται «ατυχήματα», σε ένα πολιτικό πλαίσιο που ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία, επιβάλλει εξοντωτικά ωράρια – όπως το 13ωρο – αποδυναμώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές χωρίς καμία εμπορευματική λειτουργία, για να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος και να αποδοθούν οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες σε όλους όσους εμπλέκονται . Η πραγματική δικαίωση για τα Τέμπη, για τους νεκρούς στους χώρους δουλειάς και για το μέλλον των παιδιών μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν. Αυτό απαιτεί συνεχή, συλλογικό και οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που γεννούν νέα εγκλήματα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της 28ης Φλεβάρη, διεκδικώντας ασφαλείς συνθήκες εργασίας, αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ — ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/2/2026 — 11:00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ
26-02-2026 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/2/2026 #ODUSSEIA #ODYSSEIA
