Συναντήθηκα χθες, Τρίτη 29 Ιουλίου, με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου, κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις του Πράσινου Ταμείου που πρόκειται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, καθώς και για τις δυνατότητες έγκαιρης υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης από τον Δήμο Αργοστολίου.
Το Πράσινο Ταμείο έχει ήδη στηρίξει σημαντικά έργα στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, με παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η ανάπλαση των πλατειών Λακήθρας και Αγίας Ειρήνης, ο εξοπλισμός παιδικών χαρών του Δήμου, η εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), η αποπεράτωση της πλατείας Βλαχάτων, καθώς και η μελέτη για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Αναμένουμε την ένταξη του Δήμου και σε νέες δράσεις, που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε με νέες χρηματοδοτήσεις και έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύουν την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Η αγαστή συνεργασία με τους Δημάρχους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στις προτεραιότητές μου, καθώς η επικοινωνία μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη για να υλοποιούνται δράσεις με πραγματικό αποτύπωμα και αποδέκτες τους πολίτες.
Για τον λόγο αυτό, βρίσκομαι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση, ενημερώνομαι για τις ανάγκες της και από τη δική μου πλευρά, στηρίζω έμπρακτα όλους τους Δήμους μας στα Υπουργεία και σε κάθε διαθέσιμο φορέα.
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/7/2025 #ODUSSEIA #ODYSSEIA