/

Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από οικία στην Κέρκυρα- Για την υπόθεση συνελήφθη 26χρονη αλλοδαπή

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας και το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών, υπόθεση κλοπής από οικία που έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα από 14 έως και το βράδυ της 15 Ιουνίου 2025, σε περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας προέκυψε ότι δράστιδα της παραπάνω κλοπής είναι 26χρονη αλλοδαπή, η οποία είχε διαφύγει από το νησί, έχοντας αφαιρέσει από οικία το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ, καθώς και τιμαλφή συνολικής αξίας -12.000- ευρώ.

Ακολούθησαν συντονισμένες αστυνομικές έρευνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 26χρονης το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιουνίου 2025 και τη σύλληψη της από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του χρηματικού ποσού και των αντικειμένων που είχε αφαιρέσει.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.   

-4- συλλήψεις ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων στην Κέρκυρα, για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων

Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από -7.000- απομιμητικά προϊόντα

Συνελήφθησαν, χθες 16 Ιουνίου 2025, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κέρκυρας, τέσσερεις ιδιόκτητες καταστημάτων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες για πλαστογραφία, παραβίαση των Νόμων περί σημάτων και ρύθμισης της αγοράς, καθώς και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων, με υπαλλήλους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  σε καταστήματα ιδιοκτησίας των ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν περισσότερα από -7.000- απομιμητικά προϊόντα.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν αρμοδίως διοικητικά πρόστιμα.

-3.343- τροχονομικοί έλεγχοι και -1.121- παραβάσεις την προηγούμενη εβδομάδα σε στοχευμένες δράσεις στα νησιά του Ιονίου

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα (08-06-2025 έως την 14-06-2025), διενεργήθηκαν -3.343- τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων, βεβαιώθηκαν -1.121- παραβάσεις (-463- στην Κέρκυρα, -294- στη Ζάκυνθο, -197- στην Κεφαλονιά και -167- στη Λευκάδα) και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

          -192- για υπερβολική ταχύτητα,

          -83- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

          -57- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

          -39- για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

          -33- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

          -28- για ΚΤΕΟ,

          -23- για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,

          -23- για ασφαλιστήριο συμβόλαιο,

          -15- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

          -9- για χρήση τηλεφώνου κατά την οδήγηση,

          -5- για εκπομπή θορύβων πέραν των επιτρεπόμενων ορίων

          -2- για παραβίαση σηματοδότη,

          -2- για αντικανονικό προσπέρασμα και 

          -610- άλλες παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17/6/2025 #ODUSSEIA #ODYSSEIA