/

Mονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 15 Ιουνίου στο  Γαλαξίδι, τους Δελφούς και την Αράχοβα

  Ο   Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας  και η Ιόνιος Βιβλιοθήκη Αιγίου διοργανώνουν μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 15 Ιουνίου στο  Γαλαξίδι, τους Δελφούς και την Αράχοβα.      

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :       

          Αναχώρηση 7 π.μ. από την πλατεία Δεξαμενής στο Αίγιο. 

          Επίσκεψη – μικρή στάση στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπικόου Ναυπάκτου.  Πρόκειται για ένα πραγματικό Ησυχαστήριο με σημαντικό κοινωνικό και θρησκευτικό έργο.  

          Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Γαλαξίδι, αυτή την αρχοντική κωμόπολη της Φωκίδας με σημαντικό ναυτικό παρελθόν, που έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο. 

          Θα ανηφορήσουμε τον Παρνασσό με επόμενο προορισμό, τους Δελφούς. Ο Ομφαλός της γης κατά την αρχαιότητα. Υπήρξε σημείο πνευματικής συνάντησης των Ελλήνων, ένα θρησκευτικό κέντρο με πολλά ιερά. Εδώ βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Οι Δελφοί έχουν χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

          Επόμενος προορισμός η Αράχωβα.  Ένας παραδοσιακός οικισμός με όμορφα πέτρινα σπίτια, στενά σοκάκια και με καθαρό αέρα του βουνού. Έχει χαρακτηρισθεί ως το “μπαλκόνι του Παρνασσού”.    

          Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας στο Ζεμενό. Ένα μικρό χωριό από τα πιο όμορφα της περιοχής. Είναι χτισμένο ανάμεσα στα πλατάνια, τα έλατα και τη φύση, με τα τρεχούμενα νερά που δίνουν το δικό τους χρώμα στο τοπίο.    

Η συμμετοχή μας για το πούλμαν είναι  28€.

Η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και το Μουσείο είναι 20€. (Παρακαλούμε σε περίπτωση που κάποιος/α δεν επιθυμεί να επισκεφτεί το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο, να μας ενημερώσει σχετικά).

►         Σημαντική πληροφορία : Να φέρεις μαζί σου άνετα παπούτσια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο για τον ήλιο. 

 Παρακαλούνται όσοι φίλοι/ες το επιθυμούν, να δηλώσουν  συμμετοχή   καταβάλλοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου έως την Παρασκευή 13 Ιουνίου. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα ληφθεί υπόψη η σειρά προτεραιότητας. Για κράτηση θέσης και για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία στα τηλέφωνα 694 420 8647 και 698 681 3482. 

                                                                                                                          «Εμείς βάζουμε κέφι, μουσική, την πιο καλή παρέα και σας καλούμε σε μία αξέχαστη εξόρμηση στη φύση, σε μέρη ονειρεμένα.                   

  Και στα κεράσματα έχουμε παράδοση. Ελάτε λοιπόν και μην αργείτε, κλείστε και εσείς μια θέση και οι εμπειρίες μας θα είναι μοναδικές!!!».

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/5/2025 #ODUSSEIA #ODYSSEIA