/

ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ

Η απένταξη σημαντικών έργων υποδομής του Δήμο Σάμης και κατ΄ επέκταση όλης της Κεφαλλονιάς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής που έχει σαν προτεραιότητα την κερδοφορία του κεφαλαίου και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και εκεί στρέφουν τις χρηματοδοτήσεις.

Από κοντά και η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων  και Δημοτική Αρχή Σάμης οι οποίες εξειδικεύουν την κυβερνητική πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Μοιράζουν υποσχέσεις και λογιστικό χρήμα χωρίς αντίκρισμα.

Υποχρηματοδοτούν ότι έχει σχέση με τις ανάγκες του λαού.

Υλοποιούν και ανέχονται την υποστελέχωση.

Έχουν δημιουργήσει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι εργολαβικές εταιρείες να καθορίζουν το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει ένα έργο.

Δεν υπάρχει προτεραιότητα και   ιεράρχηση στα αναγκαία για τον λαό  έργα.

Όλα τα έργα που απεντάχτηκαν είναι σημαντικά όπως και υπάρχουν και άλλα που θα έπρεπε να γίνουν.

Για τον  Αντιπλημμυρικό Αγωγό της Αγίας Ευφημίας η θέση μας είναι να γίνει ένα άρτιο τεχνικά έργο που να περιλαμβάνει τα ορεινά από εκεί που ξεκινούν τα ρέματα και να ολοκληρώνεται  προς τα κάτω, με όλα τα επιστημονικά  απαραίτητα έργα, ώστε να χρησιμεύσει για ύδρευση, άρδευση και εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, έχοντας ως πρώτο γνώμονα την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του λαού της περιοχής.

Παρά τις επανειλημμένες  προτάσεις μας, η Δημοτική Αρχή Σάμης   δεν οργάνωσε  Λαϊκή Συνέλευση  μαζί με όλους τους φορείς ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι, να ακουστούν οι διαφορετικές επιστημονικές απόψεις και οι ανησυχίες των κατοίκων και να διαμορφωθούν οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις και προτεραιότητες.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

 Ήρθε η ώρα ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να πιστέψει στην δύναμη του.

Να αναμετρηθεί και να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που με συμπαραστάτες την Περιφερειακή  και Δημοτική Αρχή στερεί η καθυστερεί ή τα κάνει αποσπασματικά και περιορισμένα βασικά έργα υποδομών που είναι αναγκαία για την ζωή και την ασφάλεια του λαού.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/5/2025 #ODUSSEIA #ODYSSEIA