//

Παναγιώτης και ΝίκοςΤσάκος: Πολυτελές θέρετρο στην Ιθάκη ετοιμάζει ο εφοπλιστικός όμιλος

DCIM/100MEDIA/DJI_0649.JPG

Στη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού θερέτρου στην Ιθάκη ετοιμάζεται να προχωρήσει η εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου. Σύμφωνα με τον φάκελο που κατατέθηκε τον Ιούλιο στην Enterprise Greece, με τον οποίο αιτείται την υπαγωγή του σχεδίου στις Στρατηγικές Επενδύσεις, προτείνεται η δημιουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας στη θέση Φιλιατρό Ιθάκης, με την ονομασία «Epic_O».

Το θέρετρο θα περιλαμβάνει 5άστερο ξενοδοχείο, πολυτελείς κατοικίες, τουριστικό λιμένα και καταστήματα, σε ιδιωτική έκταση άνω των 870 στρεμμάτων. Πρόκειται για μια επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 85,45 εκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της επένδυσης της εταιρείας Άτοκος ΕΠΕ, της οικογένειας του καπετάν Παναγιώτη, είναι «ο συνδυασμός της τουριστικής ανάπτυξης υψηλών προδιαγραφών με την προστασία του οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής και την προώθηση της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Ιθάκης».

Άτοκος: Το ιδιωτικό νησί της οικογένειας

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια Τσάκου έχει στην ιδιοκτησία της ένα νησάκι, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ιθάκη και ονομάζεται Άτοκος. Πρόκειται για ένα βραχώδες νησί, μόλις 4,4 τ.χλμ., που ανήκει στο σύμπλεγμα των βόρειων Εχινάδων και βρίσκεται νότια της Λευκάδας και βόρεια της Ιθάκης.

Αν και ιδιωτικό, το νησί είναι προσβάσιμο σε όλους και το καλοκαίρι προσελκύει πολλούς ημερήσιους επισκέπτες, ενώ είναι δημοφιλές στον κόσμο του γιότινγκ και ιδιαίτερα στους Ιταλούς.

Στο νησί υπάρχει μόνο ένα κτίσμα, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, ενώ στον χάρτη εμφανίζεται ως Greek Pig Beach, εξαιτίας μιας αγέλης μαύρων γουρουνιών που εμφανίστηκε εκεί τα τελευταία χρόνια. Το νησί είναι επίσης μέλος του δικτύου Natura 2000, καθώς φιλοξενεί σπάνια θαλάσσια χλωρίδα.

Η οικογένεια Τσάκου, που λέγεται ότι επισκέπτεται το νησί μια φορά τον χρόνο για να οργανώσουν ένα τραπέζι στην παραλία, δεν έχει γνωστοποιήσει αν ενδιαφέρεται να το αξιοποιήσει τουριστικά.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/10/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA