//

Δήλωση της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας για την αναληθή αναφορά

ότι η Ιόνιος Ακαδημία αποτέλεσε το πρώτο ιδιωτικό (!) Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα

Ιδιαιτέρως δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί η προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας της Ιονίου Ακαδημίας από συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να επιτύχει περισσότερη διαφημιστική προβολή, για προφανείς σκοπούς.

Ο συγκεκριμένος ιδιωτικός κερδοσκοπικός φορέας, σε διακινούμενη ψηφιακά πρόσκλησή του, αποκαλεί την Ιόνιο Ακαδημία ως το πρώτο ΙΔΙΩΤΙΚΟ(!) Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και μάλιστα οργανώνει με αυτό το θέμα, δημόσια εκδήλωση, σε εμβληματικό ιστορικό χώρο της Αθήνας.

Επιπλέον, στην ψηφιακή πρόσκληση χρησιμοποιείται εν αγνοία μας και χωρίς την άδειά μας, (γεγονός για το οποίο επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας) ψηφιακό αντίγραφο ενός μοναδικού έργου (επιζωγραφισμένη λιθογραφία του Στ. Πιέρη) που ανήκει στη συλλογή της Αναγνωστικής Εταιρίας, δηλαδή η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μας, δεν επιτρέπεται.

Ήδη η Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει εκδώσει σχετική καταγγελτική ανακοίνωση, όπου αποκαθίσταται η ιστορική αλήθεια.

Η Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας συμπαρίσταται στο -δημόσιο- Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο προφανώς αποτελεί τη φυσική συνέχεια της Ιονίου Ακαδημίας και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 4/10/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA