///

Να λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλλονιάς με όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το απαραίτητο προσωπικό

Επερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να λειτουργεί το ήδη ιδρυμένο στα χαρτιά από το 2019 Μουσικό Σχολείο Κεφαλονιάς στο Δήμο Ληξουρίου.

Συγκεκριμένα με την έκδοση του ΦΕΚ 1746/Β/17-05-2019 ιδρύθηκε το Μουσικό Γυμνάσιο Κεφαλλονιάς στο Ληξούρι αλλά από τότε μέχρι σήμερα καμιά εξέλιξη δεν έχει υπάρξει προκειμένου να λειτουργήσει αυτό το σχολείο που αποτελεί μια αναγκαιότητα, αφού εκτός των άλλων η Κεφαλονιά είναι το μόνο νησί στα Επτάνησα που δεν διαθέτει μουσικό σχολείο.

Σημειώνουμε ότι, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν το εν λόγω σχολείο να στεγαζόταν στα κτίρια του τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΤΗΜΟ) που καταργήθηκε, (σε αυτά μάλιστα υπήρχε εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων και στούντιο επεξεργασίας ήχου), μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν λειτουργεί το συγκεκριμένο μουσικό Γυμνάσιο αλλά αντίθετα και ο προαναφερόμενος εξοπλισμός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην έδρα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου αποτελούσε τελικά μόνο μια προεκλογική εκδούλευση και κοροϊδία για το λαό της Παλικής και όλου του Νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης, αφού με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της Δημοτικής Αρχής η λειτουργία του έχει παραπεμφθεί 5 χρόνια τώρα στις «ελληνικές καλένδες».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

– Να εφαρμοστεί το ΦΕΚ για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Κεφαλλονιάς

– Να εξασφαλιστούν στο ακέραιο οι απαραίτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις, το απαραίτητο ειδικό, τεχνικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα μουσικά όργανα, οι μεταφορές μαθητών που θα κατάγονται από όλο το νησί της Κεφαλλονιάς, μαθητική λέσχη, ενδεχομένως εστία κ.α. έτσι ώστε αυτό να λειτουργήσει απρόσκοπτα και με προοπτική.

 Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Δελής Γιάννης

Διγενή Σεμίνα

Παπαναστάσης Νίκος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/9/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA