///

35 Ασφαλείς παιδικές χαρές για όλους με Οικονομία και Καλαισθησία σε όλο τον Δήμο Αργοστολίου

Ο Δήμος Αργοστολίου διαθέτει σήμερα τριανταπέντε παιδικές χαρές με πιστοποίηση για την ασφάλεια των παιδιών, με τους οικονομικότερους όρους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και με καλαισθησία στους χώρους εγκατάστασής τους. Μας λυπεί απεριόριστα το γεγονός ότι μία εξαίρεση του τοπικού Τύπου, επιλέγει να εμπλέξει στην αντιπολιτευτική ρητορική της τα παιδιά μας. Ο κάθε ένας και η κάθε μία κρίνεται. Εμείς από τη μεριά μας, θα απαντήσουμε στην ιστοσελίδα η οποία έχει την ευθύνη του δημοσιεύματος, με στοιχεία και με επιχειρήματα.

Αναφέρουν οι «σκαπανείς της Διαύγειας» ότι ο Δήμος δαπάνησε το «ασύλληπτο ποσό», αυτή ήταν η επί λέξη αναφορά τους, των 112.156,99 ευρώ! Από μόνο του ως ποσό μπορεί να ακούγεται μεγάλο για κάποιον που δε γνωρίζει από προμήθειες σχετικών υλικών, ο οποιοσδήποτε όμως που έχει έστω και την παραμικρή σχέση με τον χώρο αντιλαμβάνεται αμέσως πως πρόκειται για ένα πολύ λογικό και χαμηλό κόστος, τη στιγμή που μόνο ο αντικραδασμικός τάπητας –ο οποίος είναι απαραίτητος για την πιστοποίηση ασφαλείας– κοστίζει περί τα 50€ ανά τετραγωνικό! Μόνο για τα δάπεδα δηλαδή, που χωρίς αυτά δε θα γινόταν να μας χορηγηθεί η πιστοποίηση ασφαλείας από τον Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου, το κόστος ξεπέρασε τις 58.000€, ήτοι τον μισό περίπου προϋπολογισμό όλων των προμηθειών για τις παιδικές χαρές.

Να ενημερώσουμε επίσης ότι για την απαραίτητη πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών φροντίσαμε έτσι ώστε να γίνουν ομαδοποιημένοι ελέγχοι, προκειμένου να μη γίνονται συνεχώς νέες αναθέσεις και συνεχείς μεταφορές των στελεχών του φορέα πιστοποίησης στο νησί. Έτσι εξοικονομήσαμε και το τελευταίο ευρώ αποτρέποντας σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

Ο Δήμος Αργοστολίου δημιούργησε πολλές νέες παιδικές χαρές, όπως αυτή στις Εργατικές Κατοικίες στο Αργοστόλι, στα Σπαρτιά, στα Σβορωνάτα και σε άλλες περιοχές όλου του Δήμου, δίνοντας διέξοδο στις οικογένειες και στα παιδιά τους για παιχνίδι και στιγμές ξεγνοιασιάς. Στο σχεδιασμό μας υπάρχει η άμεση δημιουργία ακόμη περισσότερων με τελικό στόχο κάθε χωριό και κάθε περιοχή να έχει τη δική της παιδική χαρά.

Παρακαλούμε τις δημότισσες και τους δημότες μας να τις προσέχουν και να μαθαίνουν και τα παιδιά τους να τις προσέχουν σαν να ήταν δικές τους! Προκειμένου να τις έχουμε όλοι και να τις χαιρόμαστε σε αξιοπρεπείς συνθήκες για πολλά χρόνια ακόμη. Μέσα στο φόρτο της καθημερινής μας ρουτίνας, αυτά τα πολύχρωμα και χαρούμενα διαλείμματα στις παιδικές χαρές με τα παιδιά μας αποτελούν ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27/9/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA