///

Δύο εκδηλώσεις της “διαΝΕΟσις” στην έκθεση “space of togetherness”

Οι δημόσιες εκδηλώσεις θα αφορούν όψεις της συμπερίληψης, της κοινωνικής ένταξης και της συνύπαρξης, στο πλαίσιο της έκθεσης του οργανισμού ΝΕΟΝ.

Δύο ανοιχτές για το κοινό εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν όψεις της συμπερίληψης, της κοινωνικής ένταξης και της συνύπαρξης διοργανώνει η διαΝΕΟσις, στο πλαίσιο της έκθεσης space of togetherness που διοργανώνει ο οργανισμός πολιτισμού και ανάπτυξης ΝΕΟΝ στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά (Πειραιώς 52, 18547, Πειραιάς).

Η πρώτη εκδήλωση της διαΝΕΟσις έχει τίτλο “Πολιτικές συμπερίληψης στην Ελλάδα” και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:30, στον προαύλιο χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση και την ανάλυση των ευρημάτων σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις σχετικά με θέματα μετανάστευσης και φύλου.

Στην εκδήλωση, την έναρξη της οποίας θα χαιρετίσει ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις, Διονύσης Νικολάου, και την οποία θα συντονίσουν η Διευθύντρια Ερευνών, Φαίη Μακαντάση, και ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις, Ηλίας Νικολαΐδης, θα συμμετέχουν οι:

•           Μαρία Γαβουνέλη, Kαθηγήτρια στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γενική Διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

•           Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, μέλος του advisory board της διαΝΕΟσις

•           Νεφέλη Στουρνάρα, Research Director, MINDVIEW

•           Άγγελος Τραμουντάνης, Πολιτικός Επιστήμονας, Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ)

•           Βασιλική (Μπίλυ) Τσαγκρώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν

•           Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

•           Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής Πολιτειολογίας και Πρόεδρος στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Η δεύτερη εκδήλωση της διαΝΕΟσις θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, και ώρα 19:00 στο εξωτερικό αμφιθέατρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και θα έχει τίτλο “Κανένα άτομο δεν περισσεύει: Όψεις συμπερίληψης και συνύπαρξης”.

Η συζήτηση αυτή θα αφορά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής ένταξης στην ελληνική κοινωνία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ανάγκης για συμπερίληψη και για κοινωνική συνοχή, καθώς και των τρόπων με τους οποίους μια κοινωνία μπορεί να επιτύχει αυτό τον σκοπό.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές και για το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ:

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16/9/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA