Σημαντική και αξιέπαινη η δωρεά της συμπολίτισσάς μας κ. Ρουμπίνης Λιοσάτου στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Σήμερα το πρωί έγινε η τελετή παραλαβής της δωρεάς για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς «Άγιος Γεράσιμος», ενός πλήρους εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος αξίας 76.000 ευρώ, καθώς και ενός ψηφιακού μαστογράφου αξίας 200.000 ευρώ εκ μέρους της συμπολίτισσάς μας κας. Ρουμπίνης Λιοσάτου.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την κάλυψη των αναγκών στον χώρο της υγείας παράγει θετικά αποτελέσματα προς όφελος όλων των πολιτών.

Το νέο ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε ο Διοικητής του νοσοκομείου μας κ. Δημήτρης Μαρτίνης, θα ενισχύσει την δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, αφού σκοπό έχει να συνδράμει αποκλειστικά στη μεταφορά των εξερχομένων ασθενών που παίρνουν εξιτήριο προς την κατοικία τους.

Παράλληλα, ενδυναμώνει την ετοιμότητα του Τομέα ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς, αποσυμφορίζοντας τα οχήματα από την διακομιδή των ασθενών μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους.

Η συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο δημόσιο είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και απαραίτητη.

Για τον σκοπό αυτό η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 δημιούργησε επαρκή κίνητρα φορολογικών παραμέτρων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να συμβάλλουν στον κοινό σκοπό, με απαλλαγή των δαπανών των δωρητών από τον Φ.Π.Α σε σχέση με τη δωρεά τους, ενώ ταυτόχρονα μείωσε την απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία που ίσχυε έως τότε με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία μας.

 Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου, ευχαριστώ θερμά την κα. Ρουμπίνη Λιοσάτου για την αξιέπαινη πράξη της ενισχύοντας τα νησιά μας με ένα επιπλέον ασθενοφόρο, το οποίο στελεχώνεται ήδη με προσωπικό των αποφοίτων της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ειδικότητας Νοσηλευτών, Διασωστών και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ. Δημήτρη Μαρτίνη για την αγαστή συνεργασία, χωρίς την προσήλωση του οποίου δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί η σημερινή σπουδαία δωρεά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/9/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA, Διαμαντένια Ριμπά