//

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ Ευχαριστήριο

Προκειμένου να τιμηθεί η φετινή επέτειος των 160 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, 1864 – 2024, η εφημερίδα «Φραγκάτα» Κεφαλλονιάς διοργάνωσε και πραγματοποίησε τρεις ενδιαφέρουσες πρωτότυπες ποιητικές βραδιές με θέμα ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων:

– Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 στον Θαλασσόμυλο Αργοστολίου, με υποστήριξη του Λυκείου Ελληνίδων –Παράρτημα Αργοστολίου χορευτικό του οποίου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Συνολικά μαζευτήκαμε εκεί περί τα 120 άτομα.

– Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 στον Τράφο Φραγκάτων, με υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φραγκάτων «Μέρμηγκας». Συνολικά μαζευτήκαμε εκεί περί τα 40 άτομα.

– Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 στην πλατεία Διλινάτων, με υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Διλινάτων, χορευτικό του οποίου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Συνολικά μαζευτήκαμε εκεί περί τα 80 άτομα.

Στις δύο πρώτες ποιητικές βραδιές τεχνικός του Δήμου πρόβαλε σε οθόνη τα ποιήματα που απαγγέλλονταν. Και στις τρεις βραδιές η εφημερίδα μας παρέθεσε απλό παραδοσιακό κέρασμα με κρασί.

Είχε προγραμματιστεί και 4η ποιητική βραδιά με το ίδιο θέμα, η οποία θα γινόταν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Σβορωνάτων, αλλά αυτή ακυρώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σβορωνάτων «Αγία Πελαγία» (λόγω πένθους, με απόφαση κατά πλειοψηφία).

Ευχαριστούμε θερμά όσες και όσους απήγγειλαν τα ποιήματα, τις χορεύτριες και τους χορευτές, τους τεχνικούς ήχου και προβολής σε οθόνη.

Και ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που συμμετείχε, με ικανοποίηση δεχθήκαμε τα χειροκροτήματά του. Παρακολούθησε μια εκδήλωση όχι τόσο εύκολη, εάν δεν υπάρχει γνώση των ιστορικών συμβάντων. Η γνώση της ιστορίας φωτίζει και καθοδηγεί για τα μελλούμενα, έτσι ο ερχομός του κόσμου είναι μια αξιέπαινη επιλογή.

Καλά να είμαστε, με υγεία και με κουράγιο, να ανταμώνουμε σε ωραία και άξια.

Εφημερίδα «Φραγκάτα» Κεφαλλονιάς

Νικόλας Γαρμπής  6973607962  n.garbis@yahoo.gr

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 31/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA