///

Ιδιαίτερα γόνιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας η διήμερη επίσκεψη του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε&Ι κ. Δημήτρη Κατσαρού στην Κεφαλλονιά

Συνεχίζοντας το έργο υπέρ της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την βέλτιστη επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, είχα την χαρά να υποδεχτώ χθες στην Κεφαλλονιά τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Δημήτρη Κατσαρό.

Αντιλαμβανόμενοι τις σχέσεις συνεργασίας, συνευθύνης και συλλειτουργίας που υπάρχουν μεταξύ Αυτοδιοίκησης και Κράτους, πραγματοποιήσαμε χθες και σήμερα σειρά επαφών και επισκέψεων με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού των νησιών μας καθώς και με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημήτριο στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας, παρουσία της Προϊσταμένης των Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κεφαλονιά κα. Σοφία Πανταζή και της Αν. Διευθύντριας του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων Κεφαλονιάς (ΤΑΣ) κα. Αθανασία Κακαβά.

Στη συζήτηση με του Δημάρχους κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο (Αργοστολίου), κ. Γεώργιο Κατσιβέλη (Ληξουρίου) και κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα (Σάμης) επικεντρωθήκαμε στα θέματα που αφορούν στον πολεοδομικό, περιβαλλοντικό και ενεργειακό τομέα, στη δασοκομία, στη μετανάστευση και στην ιθαγένεια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα έργα που υλοποιούνται, εντάχθηκαν ή δρομολογούνται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, καθώς και στις προϋποθέσεις της αναπτυξιακής πορείας και των τριών Δήμων.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση μας στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Σωτήρη Κουρή και κα. Ελένη Παπαναστασάτου τέθηκαν ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούν την συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας μας προς όφελος των νησιών μας.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Δημήτρη Κατσαρό για την συχνή παρουσία του στα νησιά μας -μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του στις 6&7 Ιουλίου στην Ιθάκη- και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ως αρωγός για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του γόνιμου και διαρκούς διαύλου επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA