/

Aστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για ηχορύπανση από καταστήματα, στη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα

Συνελήφθησαν, από πρώτες πρωινές ώρες χθες (25.08.2024) έως πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26.08.2024), από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κέρκυρας και Λευκάδας, πέντε άτομα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν ημεδαπός και -2- αλλοδαποί στο Λαγανά και το Καλαμάκι Ζακύνθου, ημεδαπός στο Σιδάρι Βόρειας Κέρκυρας και ημεδαπός στη Λευκάδα, οι οποίοι λειτουργούσαν αντίστοιχα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναπαράγοντας μουσική που υπερέβαινε το επιτρεπτό όριο ήχου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν τέσσερεις ημεδαποί για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρα του ιδίου αδικήματος, στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, χθες (25.08.2024), το απόγευμα, μετά από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, -4- ημεδαποί, εκ των οποίων -2- άνδρες ηλικίας 21 και 43 ετών και -2- γυναίκες ηλικίας 41 και 44 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και απόπειρας του ιδίου αδικήματος.

Ειδικότερα, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγη ώρα πριν, σε περιοχή της Μέσης Κέρκυρας, από κοινού με ακόμη -2- συνεργούς τους που αναζητούνται, αφού αρχικά προκάλεσαν φθορές σε όχημα που επέβαιναν αλλοδαποί τουρίστες (άνδρας- γυναίκα), στη συνέχεια, απαίτησαν χρήματα από αυτούς, αφαιρώντας τους πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των -3.300- ευρώ και προσωπικά έγγραφα, ενώ ένας εκ των δραστών χτύπησε με τα χέρια του την παθούσα η οποία ζήτησε πίσω τα αφαιρεθέντα.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί για τα αδικήματα της από κοινού τέλεσης κλοπής και απάτης με υπολογιστή, στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, το Σάββατο (24.08.2024), το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, -2- ημεδαποί (43χρονος και 29χρονη), για τα αδικήματα της από κοινού τέλεσης κλοπής και απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, από τους αστυνομικούς, καθώς από την έρευνά τους, προέκυψε ότι την Παρασκευή (23.08.2024), το πρωί, αφαίρεσαν -αρχικά- από υπάλληλο Υπηρεσίας, στην πόλη της Κέρκυρας, πορτοφόλι που περιείχε -87- ευρώ, διάφορα προσωπικά του έγγραφα και χρεωστική κάρτα τράπεζας, με την οποία στη συνέχεια πραγματοποίησαν αγορές από κατάστημα.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας και Ζακύνθου, τρεις ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στον Κάβο Νότιας Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες (25.08.2024) και συνελήφθη, 32χρονος ημεδαπός καθώς, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -36,1- γραμμάρια κοκαΐνης.

Στο Λαγανά Ζακύνθου, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (24.08.2024) και βραδινές ώρες χθες (25.08.2024), συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφαλείας, -2- ημεδαποί (36 και 19 ετών) αντίστοιχα, για κατοχή μικροποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό

Συνελήφθησαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στα αεροδρόμια της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, συνολικά πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό το εξωτερικό.

Ειδικότερα, το Σάββατο (24.08.2024), στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, συνελήφθησαν τέσσερεις (4) αλλοδαποί (33,39,44 και 45 ετών), οι οποίοι, με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και την Αυστρία.

Σε μία ακόμα περίπτωση, την Παρασκευή (23.08.2024), το πρωί, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος, με τον ίδιο ως άνω τρόπο, επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση με προορισμό την Πολωνία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 26/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA