/

Ανακαλύψτε το Μέλλον των Ψηφιακών Εφαρμογών

Ανοίγουν οι Υποβολές για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψηφιακών Εφαρμογών και Καινοτομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας ανακοινώνει την έναρξη της πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Ψηφιακές Εφαρμογές και Καινοτομία» για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Ανακαλύψτε τον Κόσμο των Ψηφιακών Εφαρμογών

Το ΠΜΣ «Ψηφιακές Εφαρμογές και Καινοτομία» συνδυάζει τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες με την ανάγκη για καινοτομία σε καίριους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας. Με την ταχεία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και της ρομποτικής, το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στη διαχείριση και αξιοποίηση της καινοτομίας αυτών των τεχνολογιών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ειδικές γνώσεις σε τομείς όπως:

Ψηφιακός Τουρισμός: Ανάπτυξη και διαχείριση καινοτόμων ψηφιακών λύσεων που βελτιώνουν την εμπειρία του επισκέπτη και προάγουν τη βιωσιμότητα στον τουρισμό.

Στρατηγική Ψηφιακού Μάρκετινγκ: Δημιουργία και εφαρμογή στρατηγικών ψηφιακού μάρκετινγκ για την προσέλκυση και διατήρηση πελατών στον τουριστικό τομέα.

Αναλυτική Μεγάλων Δεδομένων: Εξερεύνηση και ερμηνεία δεδομένων για την εξαγωγή κρίσιμων επιχειρηματικών πληροφοριών.

Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση: Εφαρμογές και καινοτόμες λύσεις μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Κινητό Υπολογίζειν: Ανάπτυξη και εφαρμογή έξυπνων λύσεων σε κινητές συσκευές.

Εικονικοί Κόσμοι και Ρομποτική: Δημιουργία και διαχείριση εικονικών περιβαλλόντων και ρομποτικών συστημάτων.

Ανακαλύψτε την Ευκαιρία για Καριέρα στο Ψηφιακό Μέλλον

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους όλων των επιστημονικών πεδίων που επιθυμούν να επενδύσουν στις δεξιότητες νέων τεχνολογιών, είτε για να αναπτύξουν νέες καριέρες σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο ψηφιακός τουρισμός, η βιοπληροφορική, και η ευφυής γεωργία, είτε για να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Η συνολική διάρκεια των σπουδών είναι δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και τα μαθήματα διεξάγονται πλήρως εξ’ αποστάσεως μέσω σύγχρονων εργαλείων τηλεκπαίδευσης, με την παρουσίαση του τελικού ατομικού έργου (capstone project) να γίνεται στην έδρα του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η διδασκαλία γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, αλλά η αναφορά του τελικού έργου μπορεί να είναι και στην Αγγλική γλώσσα.

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας http://di.ionio.gr/pmsdigappinnov/applications/. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν βιογραφικό σημείωμα, αντίγραφα τίτλων σπουδών, αποδεικτικά γλωσσομάθειας, και δύο συστατικές επιστολές.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://di.ionio.gr/pmsdigappinnov/ ή να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία του ΠΜΣ μέσω email στο msc_digapin@ionio.gr και τηλεφώνου 2661 087762.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA