//

460.000 ευρώ σε Δήμους της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης για φυσικές καταστροφές από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, συνεχίζεται μέσα από νέες σχετικές αποφάσεις.

Σε συνέχεια των συναντήσεων μου με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στην Ιθάκη και στο Υπουργείο, εγκρίθηκαν και τα δύο αιτήματα των Δήμων Αργοστολίου και Ιθάκης από την κυβερνητική επιτροπή κρατικής αρωγής και εντάχθηκαν στους δικαιούχους των Φορέων του «Ειδικού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών – Υποπρόγραμμα Υποδομών ΟΤΑ».

Ειδικότερα με νέα σημερινή πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου δρομολογούνται χρηματοδοτήσεις για την Περιφέρεια Κεφαλλονιάς και Ιθάκης στους Δήμους Αργοστολίου και Ιθάκης.

Για τον Δήμο Αργοστολίου η χρηματοδότηση ανέρχεται στις 200.000,00 ευρώ και αφορά αποκαταστάσεις ζημιών σε οδικό δίκτυο από την φυσική καταστροφή τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ για τον Δήμο Ιθάκης ανέρχεται στις 260.000,00 ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές από φυσικές καταστροφές.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του συντονισμού των αρμόδιων Υπουργείων εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα και ενεργά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών μας.

Ευχαριστώ θερμά τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρο Λιβάνιο (Εσωτερικών) και Χρήστο Τριαντόπουλο (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας) για την άμεση και όσο το δυνατόν αποτελεσματική διαχείριση τους σε επίπεδο πρόληψης, στήριξης και βελτίωσης υποδομών των περιοχών μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν το ζήτημα της Κλιματικής Κρίσης και των συνεπειών της.

Προσωπικά σε ότι με αφορά συνεχίζω να παρακολουθώ στενά τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μου για γρήγορη επαναφορά και την ενίσχυση της πρόληψης.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA