/

Ο Παύλος Γερουλάνος στο Σικάγο για το συνέδριο των Δημοκρατικών

Στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο παρευρέθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, μετά από πρόσκληση του Έντυ Ζεμενίδη, για επαφές με Δημοκρατικούς αξιωματούχους αναφορικά κυρίως με θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Ο Παύλος Γερουλάνος είχε πλειάδα συναντήσεων, μεταξύ των οποίων με τον Γερουσιαστή από το New Jersey, Cory Booker, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Robert Menendez, με την αντικυβερνήτη της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη, με το ηγετικό στέλεχος της American Jewish Committee, Allan Reich και με τον πρώην μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Ivo Daalder. Πρόσωπα που σε περίπτωση νίκης της Kamala Harris τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να παίξουν, άμεσα η έμμεσα, σημαντικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της Αμερικής στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβασε ο Παύλος Γερουλάνος στα social media: https://www.youtube.com/watch?v=1JixD5tN-SI

«Το Σικάγο γιορτάζει. Αμερικάνικες σημαίες κυματίζουν παντού. Ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι άνθρωποι τρέχουν από εκδήλωση σε εκδήλωση» αναφέρει σε άρθρο του στο tovima.gr με τίτλο «Game Changers» στο οποίο περιγράφει την αισιοδοξία που επικρατεί στο Δημοκρατικό κόμμα, ύστερα από την απόφαση του απερχόμενου Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να αποσυρθεί από την κούρσα βάζοντας «το καλό του συνόλου πάνω από το καλό του ενός. Το καλό της χώρας πάνω από το καλό του κόμματος. Το καλό του κόμματος πάνω από το καλό του υποψήφιου. Το μακροχρόνιο καλό όλων πάνω από την εφήμερη προσωπική εμμονή ή περηφάνεια» ανοίγοντας τον δρόμο στην Καμάλα Χάρις να είναι υποψήφια και πιθανή πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, σχολιάζοντας: «Δυναμική και αισιόδοξη, στέκεται με άνεση μπροστά στις κάμερες και λέει τα πράγματα όπως τα νιώθει και όπως τα βλέπει. Σε μια μέρα μάζεψε όλους τους συνέδρους με το μέρος της. Σε μια εβδομάδα μάζεψε το απίστευτο ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από μικρές δωρεές. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επικεντρώθηκε στην ατζέντα της, και προσέθεσε θέματα στην δημόσια συζήτηση όπως τα ολιγοπώλια και η αισχροκέρδεια (ακούει ο κ. Μητσοτάκης;). Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, με αποστομωτική απλότητα, είπε τον Τραμπ και τον Βανς ακριβώς αυτό που πολλοί έχουμε στο μυαλό μας: «περίεργους» (weird)».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://www.tovima.gr/2024/08/20/opinions/game-changers/

Σε συνέντευξή που έδωσε απευθείας από το Σικάγο στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Μίνα Καραμήτρου και Γιάννη Φώσκολο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το κλίμα στο συνέδριο: «Κανείς δεν περίμενε πριν από μερικούς μήνες ότι αυτό θα ήταν το κλίμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Η αίσθηση ότι ο κ. Μπάιντεν θα έχανε τις εκλογές ήταν διάχυτη στο Δημοκρατικό κόμμα, ανησυχούσε πάρα πολύ κόσμο. Η ιδέα ότι δύο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας κατεβαίναν για τη θέση του Προέδρου. Όλα αυτά είχαν προβληματίσει το κοινό των Δημοκρατικών και ουσιαστικά η γενναία απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της Προεδρίας και να αφήσει τον χώρο στην κα Χάρις ήταν αυτό που έκανε την διαφορά. Σήμερα το συνέδριο των Δημοκρατικών είναι αισιόδοξο, η δυναμική ήταν εκπληκτική, οποίος ήταν μέσα σε εκείνη την αίθουσα έβλεπε την αισιοδοξία στα πρόσωπα όλων, την πεποίθηση ότι θα κερδίσουν τον Νοέμβριο».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ukoafBlxI2w&t=1s

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA