///

NEA TMΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Σ.Α.Ε.Κ.)

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Σ.Α.Ε.Κ.)ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α (Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.) για το έτος κατάρτισης 2024-2025, από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, ώρα 13:00 μέχρι και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 15:00.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr δηλώνοντας μέχρι πέντε (5) προτιμήσεις ειδικοτήτων συνολικά με σειρά προτεραιότητας.

Στον ίδιο σύνδεσμο θα βρείτε οδηγίες για την εφαρμογή καθώς και απαντήσεις σε Συχνές Ερωτήσεις για τη διευκόλυνσή σας.

Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση επιλογής για την εισαγωγή τους στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προσφέρουν δωρεάν ποιοτική επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες θέσεις απασχόλησης.

Τις ειδικότητες των Δημόσιων Σ.Α.Ε.Κ. του εξαμήνου 2024Β μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/EidikotitesA_2024.xlsx

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ. ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., δύνανται να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν.

Στην περίπτωση αυτή η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται στις Σ.Α.Ε.Κ. από 1/9/2024 έως 15/9/2024 στις οποίες λειτουργούν συναφείς ειδικότητες Γ’ εξαμήνου (χειμερινό εξάμηνο 2024Β) για το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 και βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/c_2024b.xlsx

Συγκεκριμένα σας γνωρίζουμε  ότι οι ειδικότητες στη Σ.Α.Ε.Κ. Κεφαλληνίας είναι:

• ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΥΞΗΣ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ -ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

• ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

• ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την υπ. αριθ. 138-16/15-06-2024 ομόφωνη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στηρίζει και εξοπλίζει τα εργαστήρια των Δημόσιων ΣΑΕΚ, σε συνεργασία με το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, το ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & το ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εντός των ημερομηνιών τις προτιμήσεις τους, ούτως ώστε, να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για να λειτουργήσουν τα τμήματα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA