//

«Εξοικονομούμε και σεβόμαστε ακόμη και το τελευταίο ευρώ του δημοσίου χρήματος»

Για τη Δημοτική Αρχή της Δημοτικής Συμπολιτείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Ο αντιπολιτευόμενος τύπος μπορεί πολύ εύκολα να προκαλεί εντυπώσεις, εκμεταλλευόμενος τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος, αλλά, στην ουσία, αυτό που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να αποκρύπτει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για πρώτη φορά στον Δήμο μας προκειμένου να μπει μία τάξη και να γίνει ένα γενικό νοικοκύρεμα.

Οι συντάκτες μιας συντακτικής ομάδας που κανείς δε γνωρίζει τη σύνθεσή της, φρόντισαν να εντοπίσουν όλες εκείνες τις περιπτώσεις που αποτελούν χρόνιες στρεβλώσεις και που κανείς μέχρι πριν από εμάς δε φρόντισε να νοικοκυρέψει. Δεν πειράζει όμως διότι εμείς, ενημερώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τομές υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ανεξάρτητα απ’ το πολιτικό κόστος και πάντα με γνώμονα το καλό του Δήμου μας.

Οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα δεν αντέχουν σε έλεγχο πάνω των δύο λεπτών. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε: Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ δε χωρούσαν με καμία διαχείριση στην προηγούμενη έδρας της επιχείρησης. Όλοι θυμόμαστε ότι οι πολίτες έκαναν ουρά για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους που έφταναν μέχρι το πεζοδρόμιο είτε ήταν χειμώνας είτε ήταν καλοκαίρι! Πολύ απλά, δε χωρούσαν μέσα στο κτίριο… Τα κτίρια τόσο στις Λαϊκές όσο και στις Εργατικές κατοικίες χρειάζονται επισκευές για να αξιοποιηθούν. Όλοι γνωρίζουν ότι η διαχρονική «Αχίλλειος πτέρνα» του δημοσίου, ως προς τα ακίνητά του, είναι η συντήρηση.

Από τη στιγμή που αναλάβαμε φροντίζουμε για όλα μας τα εν ενεργεία κτίρια και ειδικά για τα σχολεία μας. Όλοι οι Διευθυντές γνωρίζουν το ενδιαφέρον μας και τις παρεμβάσεις που κάνουμε κάθε χρόνο με τις υποδείξεις τους. Τα κτίρια που είχαν αφεθεί πριν από τη θητεία μας στη μοίρα τους, έχουν φτάσει στο «και πέντε» και απαιτούν, πλέον, μεγάλης κλίμακας εργασίες. Το κτίριο που είχε προβλεφθεί για τον σύλλογο των επαγγελματιών της ΒΙΠΕ, ο οποίος κατά τη γνώμη μας είναι κρίμα που δε λειτουργεί, χρειάζεται  οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, θα γίνει όπως έχουμε αναφέρει η έδρα της Πολιτικής Προστασίας. Τόσες δεκαετίες ήταν αφημένο στη μοίρα του, λίγη υπομονή ακόμη αγαπητοί συντάκτες.

Οι αιτιάσεις για τα ακίνητα στην αγορά είναι αβάσιμες και οι συντάκτες το γνωρίζουν αυτό. Πρέπει να ολοκληρωθεί η πράξη της Διοικητικής Αποβολής, που αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο, και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Το κτίριο του 1ου Γυμνασίου (Αρρένων) που στέγασε για ένα διάστημα την Α/βάθμια μετά τους σεισμούς του 2014, στεγάζει σήμερα δύο σχολεία το 1ο Γυμνάσιο και το ΕΝΕΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργοστολίου). Επιθυμεί κάποιος από την εκπαιδευτική κοινότητα να στριμωχτεί και ένα τρίτο σχολείο μέσα σε μία σχολική υποδομή; Δεν έχουμε τέτοια αντίληψη αλλά ούτε και σχετικό αίτημα απ’ την εκπαιδευτική κοινότητα στα γραφεία μας.

Τα κτίρια της στρατολογίας και του οίκου του Ναύτου είναι σε πλήρη χρήση και όχι σε μερική όπως λανθασμένα αναφέρεται. Τέλος, να ενημερώσουμε ότι το σημερινό ΚΕΦΙΑΠ (και όχι ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ όπως αναφέρεται απ’ τον συντάκτη που προδίδει την ηλικία του), ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας το οποίο το παραχωρεί στον Δήμο για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου που στεγαζόταν στα Περατάτα και που ήταν πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας η μεταφορά του στο Αργοστόλι για λόγους κοινωνικοποίησης κτλ. Το πραγματοποιήσαμε και αυτό ήδη από την πρώτη μας θητεία, προς μεγάλη ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, του αναπηρικού κινήματος αλλά και δική μας αφού υπηρετείται ένας σκοπός λειτούργημα.

Καλοδεχούμενη λοιπόν η κριτική. Απ’ όλα τα μέρη. Την υποδεχόμαστε με ευθύνη και προβληματισμό προσπαθώντας να την αξιοποιήσουμε για να γίνουμε καλύτεροι προς όφελος των συμπολιτών μας. Όμως, θα πρέπει αυτή η κριτική να έχει και κάποια βάση. Όχι να αιωρείται και όχι να γίνεται μόνο και μόνο για να προκαλείται φασαρία και εντυπώσεις. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερη στοχοπροσήλωση σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσουμε περισσότερους πόρους, απ’ αυτούς που δαπανούνται μέχρι σήμερα, και δημιουργώντας νέα έσοδα για τον Δήμο μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA