/

Συντονισμένη τουρκική εκστρατεία προβοκάτσιας: Η «σκοτεινή εμπλοκή» της Κύπρου στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής ως «βάση της Μοσάντ»

Για «μεγάλο στρατηγικό σχέδιο» κατά της Τουρκίας μιλά τουρκικό δίκτυο!

Παντού φαντάσματα βλέπουν οι Τούρκοι…

Ακόμα μία πρόκληση από την Τουρκία κατά της Κύπρου ήρθε μέσα από το τουρκικό δίκτυο tvnet, το οποίο παρουσίασε «αφιέρωμα» στο «μεγάλο στρατηγικό σχέδιο» της Δύσης και του Ισραήλ κατά της Τουρκίας, με αιχμή του δόρατος την Κύπρο, η οποία έχει «σκοτεινό ρόλο» στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής!

Στην… ανάλυση της δημοσιογράφου Ουζγκέ Ιρέμ Τσοσκούν στο Alternatif Diplomasi του δικτύου γίνεται λόγος για το ρόλο των βρετανικών βάσεων στο πολύπαθο νησί, αλλά και για την παρουσία του Ισραήλ, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Κύπρος «έγινε βάση της Μοσάντ»!

Και σημειώνει, ότι η Κύπρος παίζει καθοριστικό ρόλο, διευκολύνοντας τις επιθέσεις κατά του Λιβάνου και κατά των Παλαιστινίων, εξυπηρετώντας την ατζέντα της Δύσης!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι κατηγορούν την Κύπρο ότι παρέχει διευκολύνσεις στο Τελ Αβίβ για τις επιθέσεις του, που στόχο έχουν, όπως λένε, να προκαλέσουν γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο!

Να σημειώσουμε ότι το tvnet ανήκει στο Albayrak Media Group, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εφημερίδα Yeni Safak, που ως γνωστόν, είναι από τα μεγαλύτερα φερέφωνα του Ταγίπ Ερντογάν. Οπότε, καταλαβαίνει κανείς εύκολα περί τίνος πρόκειται…

«Η ‘ε/κ διοίκηση’ της Νότιας Κύπρου έχει συρθεί σε ένα βάλτο από κάποιους, επειδή τυφλώθηκε από το μίσος για την Τουρκία.  Αν και η ίδρυσης βάσης από το Ισραήλ στην ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’ μπορεί να φαίνεται σαν μια προσπάθεια δημιουργίας στρατιωτικής βάσης, βαθύτερα υπάρχει ένα μεγάλο στρατηγικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο στοχεύει στο να εξισορροπήσει δυνάμεις με την Τουρκία στην περιοχή και να ενισχύσει την ασφάλεια του Ισραήλ, με την εξασφάλιση ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο. Η ‘ε/κ διοίκηση’ εξυπηρετεί τους σκοπούς της Δύσης αυξάνοντας τις σχέσεις με το Ισραήλ», λέει η Τσοσκούν με σοβαρό ύφος.

Στο θέμα της Τουρκάλας δημοσιογράφου, ένα οκτάλεπτο αφιέρωμα-ρεσιτάλ τουρκικής προπαγάνδας με τίτλο «Τι κάνει το Ισραήλ στην Κύπρο;» φιλοξενούνται δηλώσεις και του Ατά Ατουν, συμβούλου του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ:

«Η ‘ε/κ διοίκηση’ και ο στρατός της Ελλάδας εδώ και χρόνια διεξάγουν κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ. Δεν πρόκειται λοιπόν για νέο γεγονός. Συγκεκριμένα, γίνονται γιατί η ‘ε/κ διοίκηση’ της νότιας Κύπρου θέλει υποστήριξη από το Ισραήλ σε περίπτωση που επιτεθεί η Τουρκία», λέει μεταξύ άλλων.

    Δείτε το συγκεκριμένο οκτάλεπτο της τουρκικής εκπομπής:

Στην επίσημη παρουσίαση του σχετικού «αφιερώματος» στο κανάλι του tvnet στο YouTube, αναγράφονται τα εξής:

«Ενώ τα δυτικά κράτη ανέπτυξαν διάφορες στρατηγικές για να αποκλείσουν την Τουρκία και να ελέγξουν τα αποθέματα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε αυτόν τον άξονα περιλαμβανόταν και το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου στοχεύει να ξεκινήσει έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή και να διαταράξει τη Μεσόγειο. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου έγινε βάση της Μοσάντ.

Η επιρροή της Βρετανίας στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου και οι βάσεις του Ισραήλ, δείχνουν πόσο βαθιές είναι οι διεθνείς στρατηγικές. Η Παλαιστίνη πληρώνει το βαρύ τίμημα για αυτές τις στρατηγικές κινήσεις».

Δεν είναι κάτι νέο

Τα περί βάσης της Μοσάντ στην Κύπρο δεν είναι κάτι νέο πάντως, αφού τα τουρκικά ΜΜΕ εδώ και μήνες καλλιεργούν αυτή την προπαγάνδα, με δημοσιεύματα και σχετικές αναφορές.

    Στις 9 Ιουλίου 2024, τα ελληνικά ΜΜΕ μετέφεραν τις τουρκικές φαντασιώσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=dBR3WHR2jEs

Πηγή: newsbrake, Action, Skai

ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 18/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA