//

«Η Παναγία και ο Άγιος Γεράσιμος να ευλογούν την Κεφαλλονιά και να την έχουν υπό τη σκέπη Τους»

Καθώς οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται κοντά στους συνανθρώπους μας στην Αττική, που δοκιμάζονται σκληρά από τον εφιάλτη των καταστροφικών πυρκαγιών, το φετινό καλοκαίρι φτάνει στην κορύφωσή του με τον Δεκαπενταύγουστο που είναι αφιερωμένος στην Παναγία μας. Τη μεγάλη μητέρα όλων μας που έχει συνδεθεί στη συνείδηση των Ελλήνων με τους μεγάλους αγώνες του έθνους και γι’ αυτό γιορτάζεται σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και στην ομογένεια όπου γης.

Στην Κεφαλλονιά και στον Δήμο μας, ξεχωριστό σημείο αναφοράς και πόλο έλξης αποτελούν τα φίδια της Παναγίας στο Μαρκόπουλο και στα Αργίνια που είναι συνδεδεμένα με την καλοτυχία και την ευλογία του τόπου μας. Ανήμερα του Σωτήρος, έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους!

Το «Πάσχα του καλοκαιριού» διαδέχεται στην Κεφαλλονιά μας η μεγάλη γιορτή του Αγίου Γερασίμου, προστάτη και πολιούχου του νησιού μας, που κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1579, αλλά, γιορτάζεται την αμέσως επόμενη λόγω της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Είναι η γιορτή ολόκληρης της Κεφαλλονιάς και όλων των Κεφαλλήνων σε όλο τον κόσμο.

Ευχόμαστε από καρδιάς αυτές οι Άγιες μέρες να φέρουν τη γαλήνη σε όλα τα σπιτικά. Η πίστη να μας δίνει δύναμη να αφήνουμε πίσω τις δυσκολίες και η ελπίδα να μας οδηγεί στη χαρά και την ευτυχία.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους! Η Παναγία και ο Άγιος Γεράσιμος να ευλογούν την Κεφαλλονιά και να την έχουν υπό τη σκέπη Τους!

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA