//

Μεγάλο έργο για την Ιθάκη – 1.6 εκ ευρώ για την δημοπράτηση της εκτέλεσης μελέτης πυροπροστασίας και επιπλέον επιχορήγηση για την αφαλάτωση

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοπρατήθηκε η μελέτη που συνέταξε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας και αφορά την πυροπροστασία της Ιθάκης προϋπολογισμού 1.6000.000 ευρώ.

Η προώθηση της διαδικασίας της δημοπράτησης του έργου, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η προσωπική επιθυμία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθεί η Ιθάκη στο πρώτο πρόγραμμα στη χώρα μας θωράκισης μικρού νησιού και να αποτελέσει πρότυπο σχέδιο για τη θωράκιση των μικρών Δήμων της Νησιωτικής Χώρας έναντι των πυρκαγιών γίνεται πράξη.

Το ίδιο μοντέλο επιλέχθηκε και στη Σκόπελο, ένα νησί στο Αιγαίου με αντίστοιχο προφίλ επικινδυνότητας της Ιθάκης στο Ιόνιο.

Η προσπάθεια για την ενίσχυση της Ιθάκης δεν σταματά εδώ. Πριν από μερικές μέρες εγκρίθηκε ένα ακόμα ποσό ενίσχυσης για τον Δήμο Ιθάκης αποκλειστικά για τις ανάγκες κάλυψης δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου ο Δήμος Ιθάκης ενισχύεται με επιπλέον χρηματοδότηση 75.845 ευρώ, στο πλαίσιο της κατανομής του ποσού των 3,2 εκατομμυρίων σε 31 Δήμους της χώρας για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας των εργοστασίων αφαλάτωσης.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία  για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν για την θωράκιση και την ενίσχυση της Ιθάκης, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA