///

«Σε παράκρουση οι «εργολάβοι καταγγελιών» – Εφευρίσκουν προβλήματα που δεν υπάρχουν»

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα σε τοπική ιστοσελίδα, που ως φαίνεται έχει αναλάβει το ρόλο του «εργολάβου καταγγελιών», ένα άρθρο το οποίο υποτίθεται ότι καταγγέλει την έλλειψη ορατότητας των οδηγών λόγω του έργου ανάπλασης μπροστά από την είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης». Το υποψήφιο για «όσκαρ κιτρινισμού» άρθρο αυτοακυρώνεται με τις φωτογραφίες που το ίδιο παραθέτει καθώς εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Οι οδηγοί που κατευθύνονται από το Αργοστόλι προς την Κρανιά στην προέκταση της Λεωφόρου Βεργωτή, έχουν το έργο στα αριστερά τους και δεν τους επηρεάζει σε τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα οχήματα που έρχονται από την Κρανιά προς το Αργοστόλι είτε ακολουθώντας την παραλιακή, είτε κάνοντας αριστερά στη διχάλα προς τη Γεωργική Σχολή. Τα οχήματα που κινούνται από το Αργοστόλι προς την Κρανιά μέσω της παραλιακής φτάνουν στις νησίδες με δύο επιλογές, είτε να κάνουν δεξιά επιστρέφοντας στο Αργοστόλι, οπότε δεν υπάρχει καμία τέμνουσα οπτική με το έργο, είτε να κάνουν αριστερά προκειμένου να κατευθυνθούν προς την Κρανιά. Σε αυτήν την περίπτωση, στα δεξιά τους έχουν ήδη τη νησίδα που τους διαχωρίζει με αυτούς που επιστρέφουν Αργοστόλι και πολλά μέτρα κενό μέχρι το σημείο όπου εξελίσσονται τα έργα. Συνεπώς και εδώ δεν υπάρχει κανένα νέο θέμα ορατότητας.

Τελικά για ποιό πρόβλημα ορατότητας κάνει λόγο το άρθρο;

Το μόνο πρόβλημα ορατότητας που εντοπίζουμε, είναι αυτό που δε βλέπει ότι με το νέο έργο που υπογράφει η Δημοτική μας Αρχή, ευπρεπίζεται, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια ένα σημείο που παρέμενε για δεκαετίες ανεκμετάλλευτο, με άσχημη εικόνα, με διάφορους όγκους που το καθιστούσαν απροσπέλαστο και, ενίοτε, φιλοξενώντας απορρίμματα. Στα πλαίσια αυτού του έργου που θα αξιοποιήσει όλους τους περιμετρικούς χώρου του γηπέδου, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης, νέα παιδική χαρά ενώ θα γίνουν, μεταξύ άλλων, και νέες δεντροφυτεύσεις.

Από το Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA