//

«Ο Βαγγέλης απέδειξε πως όταν κάποιος θέλει κάτι αρκετά, το κάνει πραγματικότητα όσο δύσκολο κι αν είναι»

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία του αθλητή Βαγγέλη Σιδέρη που από πολύ μικρός έδειξε ότι έχει το «μέταλλο» του πρωταθλητή! Η πρώτη του σημαντική διάκριση ως Αργυρός Βαλκανιονίκης με την Εθνική ομάδα, το Σεπτέμβρη του 2016, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που έγινε στην Καστοριά, ενώ ήταν μόλις 16 ετών, έδειξε ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Από την αμμουδιά του Πλατύ Γιαλού, όπου έπαιζε με φίλους και συμμαθητές του το αγαπημένο του άθλημα, το beach volley, δίπλα στους βετεράνους του αθλήματος, που είναι γνωστοί για την ολοχρονική τους παρουσία στην άμμο, οι οποίοι του μετέδωσαν το πνεύμα και τον τρόπο σκέψης του εγκεφαλικού αυτού παιχνιδιού, ο Βαγγέλης αξιοποίησε τη σωματική του διάπλαση σε συνδυασμό με πολλή σκληρή δουλειά και έφτασε σήμερα να έχει στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας! Μαζί με τον συναθλητή του, Αντιόλ Κόλα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε στο Athens finals και στην Πλατεία Συντάγματος αυτό που στην αρχή έμοιαζε αδύνατο.

Θέλουμε να συγχαρούμε τον εκπληκτικό Βαγγέλη Σιδέρη που απέδειξε στην πράξη ότι όταν κάποιος επιθυμεί αρκετά κάτι, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό! Αξίζουν επίσης πολλά μπράβο η οικογένειά του που στον στήριξε σε όλη αυτήν τη μαγική διαδρομή, οι άνθρωποι από το νησί μας που τον στήριξαν οικονομικά και ηθικά και φυσικά η ομάδα του, με τον προπονητή και τη γυμνάστριά του, που τον προετοίμασαν καταλλήλως για να φτάσει στην κορυφή του beach volley της Ελλάδας.

Εμείς ως δημοτική αρχή στηρίζουμε το beach volley στην πράξη, γεγονός που φάνηκε και στην πρόσφατη διοργάνωση στον Άι Χέλι, “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball Juniors u-22 “Vaggelis Koutouleas””. Τις επόμενες μέρες θα χαρώ να συναντήσω τον Βαγγέλη από κοντά στο Δημαρχείο του Αργοστολίου και, εκ μέρους όλων των Δημοτών, να τον συγχαρώ και να του προσφέρω την οφειλόμενη τιμή για τη σπουδαία επιτυχία του.

Βαγγέλη να είσαι πάντα καλά, μακριά από τραυματισμούς και κοντά στις νίκες! Όπως έγραψες κι εσύ ο ίδιος, ήρθες για να μείνεις (στις κορυφές) !

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος