//

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Συνεχίζονται με επιτυχία και το αμείωτο ενδιαφέρον των φιλότεχνων κάθε Σάββατο βράδυ 8 μμ-10 μ.μ, οι ξεναγήσεις στις εκθέσεις εικαστικών έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Ευαγγελάτος στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ στο Αργοστόλι.

Στην φετινή  βραδιά της πανσελήνου, στις 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη από το 2001 εκδήλωση ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ. Η ιδιότυπη εκδήλωση λόγου και τέχνης  θα επικεντρωθεί στην 50η επέτειο της εισβολής στην μαρτυρική Κύπρο.

Πρόκειται για ένα συμβολικό, οπικοποιητικό αφιέρωμα που θα γίνει με εκλεκτούς συνεργάτες στη “Μώβ Σκηνή” του “Κήπου του Χαρίλαου” της Villa Ροδόπη, με παράλληλη παρουσίαση στην Αίθουσα “Χρυσομοίρα Κ. Ευαγγελάτου” της νέας εικαστικής σύνθεσης-εγκατάστασης, με τίτλο “Μνημειακά Ειδώλια “.

Την αποφράδα ημέρα της 20ης Ιουλίου 1974 ο Κώστας Ευαγγελάτος, μαθητής του γυμνασίου τότε, θα είχε τα εγκαίνια της 2ης εφηβικής ατομικής του έκθεσης στο Δημαρχείο Αργοστολίου, τα οποία βέβαια αναβλήθηκαν. Ήταν μάλλον ο πρώτος που ζωγράφησε ψυχογραφικά την δραματική επίθεση του φονικού κύματος του “Αττίλα”, τρείς μέρες μετά την εισβολή, σε μεγάλο πίνακα που αυθόρμητα φιλοτέχνησε, με τίτλο “ΑΓΩΝΙΑ ’74”.  . 

Το έργο του αυτό μαζί με άλλες μικρές λίθινες συνθέσεις, επιζωγραφισμένες με δακρυσμένα μάτια, εκτέθηκε για πρώτη φορά στο “Σπίτι του Δασκάλου” το 1977 στο Αργοστόλι, στην ατομική έκθεση του, που είχε διοργανώσει η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών.

Στην διάρκεια της δημιουργικής του πορείας έχει επανέλθει θεματογραφικά στο ίδιο θέμα με ποικίλες αποδόσεις που έχουν εκτεθεί στην Gallery Opus της Λευκωσίας το 1996, στο Maison de la GRECE στο Παρίσι το 2008 κ.α.

(Για σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στη Villa Ροδόπη θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.)

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA