//

ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2024 – ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

          Τα φετινά Ιακωβάτεια στις 8 και 9 Αυγούστου έχουν ως θέμα τους Το Θέατρο στην Παλική, όπου η θεατρική τέχνη και δημιουργία ήταν έντονη και σημαντική από τα χρόνια της Βενετοκρατίας.

          Τα Ιακωβάτεια 2024 είναι αφιερωμένα στον Ληξουριώτικης καταγωγής σπουδαίο σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο (1940-2017), πανεπιστημιακό καθηγητή και ακαδημαϊκό, για τον οποίο θα μιλήσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πάνος Βαρδάκος τη δεύτερη ημέρα των Ιακωβατείων.

          Οι υπόλοιπες σημαντικές ομιλίες θα γίνουν (την πρώτη ημέρα του διημέρου) από τον δρα Ιστορίας, θεατρολόγο και εκπαιδευτικό Ηλία Τουμασάτο και (τη δεύτερη ημέρα) από τη φιλόλογο και ερευνήτρια Δέσποινα Βλάσση και τη θεατρολόγο Μαργαρίτα Λιναρδάτου. Εισαγωγικά την πρώτη ημέρα ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Πέτρος Πετράτος θα παρουσιάσει, όπως γίνεται κάθε φορά, τον ετήσιο απολογισμό δράσης της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

        Παράλληλα, και τις δύο ημέρες θα λάβουν χώρα ενδιαφέροντα θεατρικά δρώμενα. Την πρώτη ημέρα η ηθοποιός Σοφία Δελλαπόρτα θα παρουσιάσει σε δική της σκηνοθεσία την παράσταση Ο Λασκαράτος σήμερα με συντελεστές την ίδια, την Άρτεμι Κουγιούλη, τη Διονυσία Πεντογάλου και τον Γεράσιμο Τυπάλδο και στα εικαστικά την Αναστασία Ντόντη. Τη δεύτερη ημέρα η ομιλία της θεατρολόγου Μαργαρίτας Λιναρδάτου θα πλαισιωθεί από θεατρικό αναλόγιο με τη συμμετοχή της ίδιας, της Κατερίνας Γρηγοροπούλου, του Νίκου Θραψανιωτάκη, της Κορίνας Κατσούρη, της Σοφίας Μαρκέτου και της Αγγελικής Παπαδάτου Καλού.

          Επισυνάπτουμε το σχετικό πρόγραμμα.

          Σας περιμένουμε στα ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2024, στο Μουσείο Ληξουρίου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

          Με το τέλος Ιουλίου συμπληρώθηκαν 21 από τις 28 προγραμματισμένες δραστηριότητες της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024. Από την 1η μέχρι και τη 10η Αυγούστου θα συνεχιστούν οι υπόλοιπες 6 δραστηριότητες. Και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελευταία συνάντηση/δραστηριότητα στις 7 Σεπτεμβρίου, που θα είναι και η Γιορτή Λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

          Υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 11 π.μ.-12.30 μ.μ. – Η καλοσύνη των ανθρώπων, (Φοίβη Ρίζου),

Παρασκευή, 2 Αυγούστου, 11 π.μ.-12. 30 μ.μ. –Το ταξίδι είναι που μετράει!, (Δήμητρα  Μαρούλη),

Σάββατο, 3 Αυγούστου, 11 π.μ. -12.30 μ.μ. – Ζουζούνια παντού, (Κατερίνα Μοσχοπούλου),

Τρίτη,  6  Αυγούστου, 11 π.μ. -12.30 μ.μ. –Η καλοσύνη των ανθρώπων, (Δήμητρα Μαρούλη),

Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 11 π.μ. -12.30 μ.μ. – Η επιστήμη είναι παντού!, (Κατερίνα Πειρουνάκη),

Σάββατο, 10 Αυγούστου, 11 π.μ.-12.30 μ.μ. – Η επιστήμη είναι παντού!, (Χρύσα Μιχαλακίδη).

Περιμένουμε με χαρά τους μικρούς μας φίλους.

                                                                           ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                                       ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA