//

Ζ. Λαδά-Βαρβαρέσου: ΟΥΚ ΕΝΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

(Χρονογραφώντας τα του Υπερτουρισμού)

Είσαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να βλέπει πόλεις χώρες πολιτισμούς.. Δεν θα σε ονομάσω τουρίστα. Επισκέπτη θα σε πω.. Μελετητή καλύτερα!. Περίεργος να μάθεις είσαι.. Επισκέπτεσαι την Βαρκελώνη λόγω GAUDI. Η αλήθεια είναι πως εάν δεν υπήρχε ο GAUDI γνώμη μας είναι βέβαια δεν θα δεχόταν 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο!

Όλοι την SAGRADA FAMIGLIA κάθονται στην ουρά, να δουν την  CASA MILA  την δαντελένια, το πάρκο GUEL, και βέβαια την LAS RAMPLAS..

Κατά τόπους κιτς σαν τους Ολυμπιακούς αγώνες .Αλλά επιβάλλεται να βολτάρει εσύ ο αθώος επισκέπτης. Καί να καθίσεις για φαγητό. Καί αίφνης μια συμμορία σου επιτίθεται και σε κάνει μούσκεμα.. Τι φταις εσύ που έκανες οικονομίες για να πας σε μια πόλη να ζήσεις το όνειρο σου; Όμως ιδού και η άλλη όψη του νομίσματος. Ολα δύο όψεις έχουν..

Κατοικείς στη Βαρκελώνη διότι αυτή είναι η πόλη σου ή σε έφερε το επάγγελμα σου προ ετών..

Ξεκινάς πρωί να πας στη δουλειά σου μέχρι το άγαλμα του Κολόμβου ας πούμε.. Αμ δε!

Όλοι οι δρόμοι αδιάβατοι.

Ταξιαρχίες τουριστών βγαίνουν από κρουαζιερόπλοια νωχελικα αραγμένα στη BARCELONETA..

Έχεις κάτι σαν παραίσθηση Νομίζεις ότι οι πλώρες σου γελάνε περιεκτικά.. Κατάληψη φίλε.. Χρειάζεσαι το συνάλλαγμα μας..Τα αυτοκίνητα ακίνητα σιωπηλά .οι οδηγοί σκέπτονται που πουλάνε νεροπίστολα. Στό μέτρο συνωστισμός. Ποιό στενό μέτρο από την Βαρκελώνη που υπάρχει; Αγανακτείς ως γηγενής Ισπανός.. Διότι Πας στην Αγορά στην Buccaria  να ψωνίζεις τα καθημερινά σου.Αδυνατείς. Ουρά στο γιαούρτι ουρά στις ντομάτες.Αυτή δεν είναι η πόλη μου.Ενας ξένος νευρασθενής είμαι.Αλλά η χώρα χρειάζεται το συνάλλαγμα συγκρατησου κάπως.

Ελα όμως που οι οικονομολόγοι το υπολογιζουν λιγοστό

Έως 0.47 ευρω το ατομο… συν τω ό,τι λογω  υπερτουρισμού το επίπεδο ζωής παρουσιάζει από πτώση, έως κατάντια και, του χρόνου οι φετεινοι ίσως δεν ξανάρθουν..  

Πολύπλοκο πρόβλημα!!

Δεν λύνεται με νεροπίστολα, αγενή συμπεριφορά καί Lock down τύπου κορονοιού..

Υπάρχει πάντοτε η Χρυσή Μέση οδός..

Χρυσή η όχι που θα πάει θα βρεθεί.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ,ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΑΧΕ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2/8/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA