//

«Χαιρετίζουμε το, έστω όψιμο, ενδιαφέρον της Ισχυρής Κεφαλονιάς για το Μουσείο Σκλάβου»

Υποδεχόμαστε με χαρά την αλλαγή στάσης της Ισχυρής Κεφαλονιάς, σε σχέση με το μουσείο Σκλάβου, που οραματίστηκε και υλοποιεί ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος. Όπως όλοι θυμόμαστε, αρχικά η Ισχυρή Κεφαλονιά ήταν κάθετα αντίθετη προς τη δημιουργία αυτού του μουσείου ενώ στελέχη της έκαναν λόγο για «μουσείο κατσαρίδας» καθώς και για άμεση επαναλειτουργία του «Μεγάρου» με την προκλητική χλιδή…

Χαιρόμαστε που, έστω και σήμερα μετά από τόσα χρόνια, η Ισχυρή Κεφαλονιά αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα αυτού του έργου που θα κατατάξει το Αργοστόλι όχι μόνο στον πανελλαδικό χάρτη πολιτισμού, αλλά και στον διεθνή και θα το καταστήσει πόλο έλξης και σημείο πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ως προς τις ανησυχίες που εκφράζονται για πρόσκαιρες εντυπώσεις και αντιπολιτευτικούς λόγους, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κ. Λυκούδη ότι το Μουσείο Σκλάβου έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, εξασφαλισμένα εκθέματα του σημαντικού δημιουργού και διανύει την τελική ευθεία της γραφειοκρατικής του διαδρομής για να είναι σύντομα ένα ενεργό στολίδι για τον Δήμο και τη χώρα μας.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε, για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, ότι ο Δήμος Αργοστολίου έχει αιτηθεί για το πρόγραμμα έξυπνων πόλεων και είναι θέμα χρόνου η ένταξή του καθώς οι πόλεις που εντάσσονται ανακοινώνονται τμηματικά. Οπότε συνιστούμε λίγη υπομονή και λιγότερες  ατυχείς συγκρίσεις.

Τέλος, όσον αφορά το γήπεδο των Κουρκουμελάτων που προσέφερε στην κοινότητα ο ευεργέτης Γεώργιος Βεργωτής και η Δημοτική μας Αρχή εργάζεται για να αναβαθμίσει, ο κ. Λυκούδης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όταν ένα δημόσιο έργο χρειάζεται αλλαγή εργολάβου λόγω ευθύνης του τελευταίου, μεσολαβεί η διαδικασία του «έκπτωτου» και η αναζήτηση νέου εργολάβου που νομοτελειακά χρονοτριβεί. Εδώ υπάρχουν δύο περιπτώσεις, είτε ο κ. Λυκούδης δε γνωρίζει πως λειτουργεί η δημόσια διοίκηση είτε κάνει πως δε γνωρίζει… και στις δύο περιπτώσεις εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Εργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου το γήπεδο των Κουρκουμελάτων να αποκατασταθεί, όσο πιο σύντομα γίνεται, και να παραδοθεί στους πολίτες με νέες χρήσεις, όπως αυτή του beach volley. Άθλημα στο οποίο πρόσφατα συνδημότης μας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας! Οι υπόλοιπες χρήσεις του γηπέδου θα διατηρηθούν ενώ θα απομακρυνθούν μόνο οι μεταλλικές κατασκευές που δεν πληρούν σύγχρονους κανόνες ασφαλείας. Έτσι, τα θαυμαστά Κουρκουμελάτα θα συνεχίσουν να είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας και καμάρι της Κεφαλονιάς μας, με ένα σύγχρονο αθλητικό πολυχώρο που θα αγκαλιάσει τους εκκολαπτόμενους πρωταθλητές μας.

Γραφείο τύπου Δήμου Αργοστολίου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 30/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA