//

ΝΕΡΟ  & ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΤΣΕΠΕΣ» ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Άνω Κατελειός στον Δήμο Αργοστολίου, Χαβριάτα & Χαβδάτα στον Δήμο Ληξουρίου & Πλαγιά Ερίσου του Δήμου Σάμης  διαμαρτύρονται για την έλλειψη νερού για ολόκληρες ημέρες. Με την μορφή «χιονοστιβάδας» κάθε ημέρα και μια περιοχή του νησιού μας, από τον Δήμο Αργοστολίου, τον Δήμο Ληξουρίου έως και τον Δήμο Σάμης  μένει χωρίς νερό. Κυβέρνηση, Περιφερειακή Αρχή και Δημοτικές Αρχές εμφανίζονται έκπληκτοι, αιφνιδιασμένοι, για το «ξαφνικό» γεγονός όπως λένε της έλλειψης νερού.

Η υποκρισία, η υποτίμηση και ο εμπαιγμός  του λαού περισσεύουν, δεν τους περισσεύει η προτεραιότητα τα χρήματα και η ειλικρίνεια για αυτά τα έργα που το 2024, τον 21Ο αιώνα είναι ζητούμενα.

Κλιμάκια της  Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων μαζί με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου & Δήμου Σάμης συμμετείχαν στην κινητοποίηση των κατοίκων του Άνω Κατελειού στο Δημαρχείο Αργοστολίου(Γραφείο Δημάρχου) και στην περιοδεία-ενημέρωση στην Πλαγιά της Ερίσσου αντίστοιχα.

Η μαζική κινητοποίηση των κατοίκων του Άνω Καtελειού ανάγκασε την Δημοτική Αρχή Αργοστολίου και την ΔΕΥΑΚ να  δεσμευτούν για την άμεση λύση του προβλήματος της μη υδροδότησης της περιοχής.

Στην περιοδεία στην Πλαγιά της Ερίσσου αποτυπώθηκε η αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής για την μη παροχή υδροδότησης επί πολλές ημέρες. Καυτηριάστηκε η έλλειψη ενημέρωσης και η παντελή απουσία της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΚ, αλλά και οι ευθύνες που έχουν και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η Περιφερειακή Αρχή και η κυβέρνηση.

Αυτή η κατάσταση της ανυπαρξίας σύγχρονων υποδομών, προσωπικού και έργων όπως είναι τα φράγματα και οι ομβροδεξαμενές, αλλά και την μη εξασφάλιση ομαλής ροής ασφαλούς και ποιοτικού νερού όλο το 24ωρο σήμερα, καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που κτυπάνε κόκκινο, αποδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν και την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους.

Εκεί που «απολογούνται» καθημερινά  είναι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι στην κυβέρνηση και οι  επιχειρηματικοί όμιλοι που αλωνίζουν, αξιοποιώντας όλοι αυτήν την κατάσταση για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Καλούμε τον λαό σε επαγρύπνηση, ούτε λεπτό χωρίς νερό, είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Από την πρώτη στιγμή κάθε διακοπής νερού να το καταγγείλει και συλλογικά να κινητοποιηθεί. Δεν χωράνε

αναστολές, ούτε αυταπάτες. Δεν είναι κάτι έκτακτο, έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο. Δεν μπορεί άλλο να παίζουν με την υγεία, την ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

             Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων & Δήμου Αργοστολίου, Δήμου Ληξουρίου & Δήμου Σάμης

                                                                                26.07.2024

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA