/

Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα – κατά περίπτωση- για ηχορύπανση, παραβίαση ωραρίου λειτουργίας μουσικής και διατάραξη της κοινής ησυχίας από καταστήματα, στη Λευκάδα, την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά

Συνελήφθησαν, από βραδινές ώρες του Σαββάτου (27.07.2024) έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29.07.2024), οκτώ (8) άτομα, από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λευκάδας, Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, στη Λευκάδα, συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29.07.2024), τρεις ημεδαποί ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για αναπαραγωγή μουσικής που υπερέβαινε το επιτρεπτό όριο ήχου.

Επιπλέον, στην Κέρκυρα, συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (28.07.2024), τέσσερεις, συνολικά, ημεδαποί, κατά περίπτωση, ιδιοκτήτης και υπεύθυνοι σε καταστήματα, εκ των οποίων τρείς για παραβίαση του ωραρίου μουσικής στις περιοχές της πόλης, του Ύψου και του Κάβου, ενώ ένας ακόμη στην περιοχή Ύψου, για αναπαραγωγή μουσικής που υπερέβαινε το επιτρεπτό όριο ήχου.

Τέλος, στην Κεφαλονιά, συνελήφθη βραδινές ώρες του Σαββάτου (27.07.2024), ημεδαπός, υπεύθυνος σε κατάστημα, για λειτουργία μουσικής που διατάρασσε την κοινή ησυχία των περιοίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

-20- συλλήψεις το τελευταίο 48ωρο, κατά τη διάρκεια των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων στο νησί της Ζακύνθου

Βεβαιώθηκαν -94- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν -25- οχήματα

Καθημερινές στοχευμένες δράσεις πραγματοποιούνται στο νησί της Ζακύνθου, στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τον έλεγχο λειτουργίας των καταστημάτων και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Κατά τις αστυνομικές δράσεις, που αναπτύχθηκαν, το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου, σε περιοχές του νησιού όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας:

•           ελέγχθησαν -256- άτομα και -194- οχήματα,

•           πραγματοποιήθηκαν -31- έλεγχοι σε καταστήματα, εκ των οποίων -27- στην περιοχή του Λαγανά,

•           προσήχθησαν -51- άτομα και

•           συνελήφθησαν -20- άτομα, εκ των οποίων -11- στην περιοχή του Λαγανά.

Οι συλλήψεις αφορούσαν:

•           -2- για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,

•           -2- για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα,

•           -6- για ηχορύπανση,

•           -6- για στέρηση πιστοποιητικών υγείας,

•           -2- για μέθη,

•           -1- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και

•           -1- για παράβαση της νομοθεσίας για τον αιγιαλό.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και -2- μαχαίρια (τύπου σουγιά).

Επιπλέον, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Τροχαίας, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, βεβαιώθηκαν συνολικά -94- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων, -41- στο Λαγανά, και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

•           -28- για παράνομη στάθμευση,

•           -19- για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

•           -12- για υπερβολική ταχύτητα,

•           -4- για ζώνη ασφαλείας

•           -4- για μέθη,

•           -2- για αντικανονικούς ελιγμούς,

•           -1- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και

•           -24- λοιπές παραβάσεις.

Για τις παραπάνω παραβάσεις, ακινητοποιήθηκαν συνολικά -25- οχήματα, για περιπτώσεις μέθης, μη χρήσης προστατευτικού κράνους και επικίνδυνων ελιγμών.

Τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού στη Λευκάδα

Χθες (28.07.2024), το απόγευμα, στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βασιλικής- Αγίου Πέτρου, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο ι.χ. που οδηγούσε 67χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Απολλωνίων.

Συνελήφθησαν -2- ανήλικοι ημεδαποί για κλοπή, στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, χθες (27.07.2024), το πρωί, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, -2- ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι -2- δράστες από κοινού με έναν ακόμα συνεργό τους που αναζητείται, την Παρασκευή (26.07.2024), το μεσημέρι, αφαίρεσαν από κατάστημα σε περιοχή περιφερειακά της πόλης της Κέρκυρας, υποδήματα συνολικής χρηματικής αξίας -1.200- ευρώ.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων υποδημάτων βρέθηκε και επιστράφηκε στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA