//

Συνάντηση με τους κατοίκους του Κατελειού για το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής

Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, μαζί με τον σύμβουλό του Ανδρεάτο Βαγγέλη, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο κατοίκους του Κατελειού, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα υδροδότησης που υπάρχει στην περιοχή τους.

Ο Δήμαρχος, αφού άκουσε προσεκτικά τις απόψεις των κατοίκων, τους ενημέρωσε πως γίνονται κινήσεις για την επίλυση του τόσο σοβαρού ζητήματος, καθώς και ότι είναι υπό εξέλιξη έργα διαχείρισης νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κατελειού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρεάτος Ευάγγελος, ανέφερε ότι:

«Λόγω των γνωστών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την παρατεταμένη λειψυδρία στα νησιά μας, σε συνδυασμό με τον υπερτουρισμό και την αλόγιστη χρήση νερού, προβαίνουμε σε διορθωτικές κινήσεις με σκοπό την απρόσκοπτη υδροδότηση των οικισμών του Δήμου μας. Ήδη ξεκινήσαμε εργασίες που θα έχουν σκοπό την υδροδότηση των κατοίκων του Άνω Κατελειού. Ταυτόχρονα, μελετάμε την επαναλειτουργία της υδρογεώτρησης που βρίσκεται στην τοποθεσία «ΜΑΝΙΟΤΕΝΑ» στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μία γεώτρηση που κατασκευάστηκε το 1986 σε βάθος 247m και με στάθμη υδροφορίας 204,9m. Η επαναλειτουργία της προβλέπει τοποθέτηση κατάλληλου αντλητικού συγκροτήματος.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων Γκισγκίνης Νικόλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου Κουρούκλης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σπαθής Σταύρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Μαρκόπουλου Μενεγάτου Διονυσία και Παπαδάτος Επίμαχος.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA