Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση: Πέτρα και Άνθρωπος

 Την Κυριακή, 21 Ιουλίου, 9 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ληξουρίου η πρώτη εκδήλωση της ενότητας «Πέτρα και Άνθρωπος».

Μετά τις ομιλίες της Δώρας Μαρκάτου (Η πέτρα στην Τέχνη) και του Πέτρου Πετράτου (Η Πέτρα του Μύθου και της Ιστορίας), ακολούθησε ένα πρωτότυπο δρώμενο: η φιλόλογος Αντζουλέτα Αραβαντινού και η ηθοποιός Κορίνα Κατσούρη με τη συμβολή και της Σόνιας Χριστοφοράτου, απαγγέλλοντας ποιήματα από την ποιητική συλλογή του Πέτρου Πετράτου Ωδή στην Πέτρα, «οδήγησαν» τους παρευρισκόμενους από το χώρο των ομιλιών στο πίσω μέρος του αύλειου χώρου του Μουσείου, όπου ο μουσικός-sound artist και ερευνητής Κωστής Φραντζής είχε «στήσει» μέσα σε έναν υποβλητικό περιβάλλον κάτω από ένα μεγάλο δένδρο την πρωτοποριακή ηχοτοπιακή του  σύνθεση με τίτλο Στον κύκλο της Πέτρας.

        Για περισσότερη από μισή ώρα το κοινό απόλαυσε τη «δουλειά» του Κ. Φραντζή: φυσικοί ήχοι πέτρας και νερού με την εφαρμογή τεχνικών από το χώρο της μουσικής τεχνολογίας έδωσαν τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους, και μέσω διάδρασης, να αντιληφθούν τα χαρακτηριστικά του ηχοτοπίου στη μουσική σύνθεση αλλά και να απολαύσουν και να χαρούν ένα εξαίρετο μουσικό αποτέλεσμα.

Την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 9 μ.μ., η δεύτερη εκδήλωση

Η εκδήλωση περιλαμβάνει

► ομιλία (με προβολή) από τον οδοντίατρο Διονύση Γαρμπή,  μεταπτυχιακό φοιτητή Δημόσιας Ιστορίας του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου, με θέμα Ιστορώντας την πέτρα. Το παράδειγμα των λιθοξόων από τα Φραγκάτα της Κεφαλονιάς και

► χορούς της Κεφαλονιάς από τον Καλλιτεχνικο-Χορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο Μέρμηγκας» σε διδασκαλία του Διονύση Μπάλλα.

Σας περιμένουμε.

                                                            ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                        ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22/7/2024 #ODUSSEIA #ODYSSEIA